ESCOLLIR UN DESTI PER VIATJAR

ddriver
0

ESCOLLIR UN DESTI

Aquests últims temps he estat preparant un gran viatge, però es per a principis del proper any. Un viatge que a mesura que es preparava anaven caient etapes o trajectes per el tancament de països per el tema covid.

Per ho poc turístic del lloc m´era imprescindible tancar etapes amb tot contractat amb molta antelació per planificar tot be i sobretot un d´aquets països no em garantia ni que estigues obert en aquelles dates, que potser si, però no es pot organitzar res amb aquesta incertesa.

Aleshores la solució ha estat retallar el viatge a un país nomes, però clar , per fer aquest país nomes no calia esperar tants mesos però ja estava tot contractat i el que he preparat mentrestant una escapada a un destí diferent per d’aquí uns dies i anar fent boca d’això de tornar a viatjar.

PREPARAR UN VIATGE

Diuen que un viatge es viu tres vegades, quan l’organitzes, quan el fas i quan el recordes, i tot ho tòpica que es aquesta frase, estic totalment d´acord.

Durant aquests dies m´he passat hores dins el proper destí, esbrinant tot el possible, coses per fer, llocs per veure, estudiant historia dels llocs que veure, buscant transport. Preparant recorreguts a peu, mirant restaurants i menjars típics ( tot i que aquest destí com a típic te nomes un parell de plats i un molt famós internacionalment)...

ESCOLLIR EL DESTI

Tothom que te interès per viatjar te una llista al cap de llocs on si o si ha d´anar algun dia.

La meva es llarguíssima ( la llista), nomes he visitat 23 països i al mon hi ha al voltant de 200, doncs em falten uns quants somnis per complir.

El primer que em de mirar es si viatgem sols o acompanyats, jo he provat les dos coses i sincerament sempre m´ho he passat be.

Un destí en solitari, es fantàstic perquè nomes es faran coses que a tu t´agraden. El mateix destí compartit faràs coses que agraden al altre i algunes de les coses que a tu t´agraden, no totes. A canvi en cap moment estaràs sol.

La següent cosa del destí que has de tenir clar es una ciutat? Una platja? Natura? Un recorregut?Si vas acompanyat aquí tens la primera negociació a fer. La gent te molt diversos interessos. A mi em portes un mes a la platja i torno amb una depressió insalvable i en canvi hi ha gent que tant l´hi fot qui viu a aquell poble i que hi ha darrera la platja, nomes els interessa estar com sargantanes sal sol.

Tercer tema a decidir, estiu o hivern, els destins canvien molt. No es mateix anar a veure el sol de mitjanit a Nordkap ( Noruega) a finals de juliol que anar al gener al nord de Noruega a veure aurores boreals.

Hi ha destins que jo al hivern ni els tocaria, en canvi hi ha gent que gaudeix del fred (un altre negociació a fer)

Quart tema que a mi em serveix es; escollir dos o tres destins abans de decidir-se i organitzar tots tres viatges i mirar a quin t´hi veus millor.

Cinquè punt. Un tema important a un viatge es posar-l´hi un objectiu, que es el que vols fer o veure a aquell destí si o si i a partir d’allà organitzar la resta del viatge depenent del objectiu principal.

Durant molts anys el que hem fet nosaltres es seguir el Barça arreu de Europa.El objectiu principal del viatge era el partit però gracies el partit ens dedicàvem a conèixer be aquella ciutat o aquella regió.

També gracies això hem anat a llocs increïbles que no hauríem anat sinó haguéssim seguit el Barça, com Bulgària, un lloc que si no es per això no hauria anat mai i va ser una gran sorpresa.

En altres ocasions l’objectiu del viatge ha estat veure algun concert del grup que mes t´agrada, no heu pensat que pot ser una gran ocasió per conèixer millor Paris i acabar el fi de viatge amb un concert que t´ompli de veritat i no veient danses folklòriques de no se on que després quan mires els vídeos o passes endavant?

Un altre objectiu pot ser l´art, amb aquesta excusa anar a veure el Hermitage, conèixer la ciutat de Pere el gran, Sant Petersburg.

O la Historia, organitzar un viatge per conèixer llocs històrics d´aquest nostra mon.

Altres tindran algun objectiu diferents, hi haurà gent amb carreres de cotxes, gent que l´hi agradarà veure circ o maquetes de trens elèctrics i al voltant d’això organitzar potser, el viatge de la seva vida.

Un cop tenim la llista al cap, em de mirar que s´adapta al nostre pressupost, la realitat de cadascun ens dirà fins a on podem arribar, això us ho dic per experiència.

Després començarà ho pitjor, decidir transport, llocs on dormir, que si motxilla o maleta...

També un cop escollit el lloc es important llegir molt sobre el lloc veient si s´adapta a tu, mai feu el viatge d´un altre, perquè aquell viatge que t´han explicat amb tanta passió era el seu objectiu, potser vosaltres el voleu calcar i un cop allà dieu que cony foto aquí?

Però sobretot viatgeu.


   
                          


 


 

 

 

Publica un comentari a l'entrada

0Comentaris

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*