POMPEIA

 

POMPEIA

 

9 nov

Avui m´he tornat a despertar molt d´hora, a les 8 ha començat a ploure molt fort però nomes 20m.

He baixat a fer un cafè, m´he posat el cangur, i abans de les 9 cap a Pompeià.

Els trens a Pompeià no son ells de Garibaldi, be si, però qui fa el trajecte es la Cirnvesuviana.

Aquesta línia la tinc davant l´hotel, a corso Guisseppe Garibaldi 52. Es nomes travessar el carrer i ja hi ets.

L’estació es diu Porta Nolana i el bitllet a Pompeià, a novembre de 2021 costa 2.80€.

El tren fa la primera parada a Garibaldi, la estació de Napoli central que esta a 700m del hotel. Gracies a pujar a Porta Nolana tinc seient, després s´ha fotut fins els topes, es com un metro de la zona aquella de Nàpols i fa moltes parades, per mi que algunes se les inventa i tot.

A part a Garibaldi pugen molts turistes, no em vull imaginar que deu ser això al estiu.

50 minuts de parades i mes parades ja som a  Pompeia Scavi.


Aquí surts del tren, i a tant sols 6 mts de la estació et trobes amb la oficina de tiquets d´entrada a Pompeià. Es en el mateix edifici de l’estació a la planta de dalt.

Al carrer se´t oferiran guies per acompanyar-te a la visita, per el que vaig escoltar costen uns 120€. Evidentment per una persona sola no surt gens a compte però si aneu un grup gran ja canvia la cosa.

Mentres ets fora, no et fas al cas de les dimensions del lloc i la veritat que un guia et portes als llocs mes emblemàtics, sobretot si tens presa seria d´agrair.

L´entrada costa 18€, vist el ho vist, em sembla barat. A dalt com a totes les oficines de tiquets intentaran vendre´t guies i coses dient que el lloc es molt gran..però Bueno, tens google maps i jo duia prou informació al mòbil, encara que a l´hora de la veritat, la llum em feia tants reflexos al mòbil que no podia veure molt,

Passes els torns de entrada i comencem amb una pujada enorme amb un arc per arribar a la ciutat, es la porta Marina.


El planell que et donen amb l´entrada esta be per orientar-te i saber on es cada cosa, sense cap explicació mes.

Esta dividit per barris, si per barris, es que això era una ciutat sencera i no la tenen excavada tota, nomes hi ha una petita part descoberta.

Això es perquè us feu una idea, un poble mes gran com del que visc jo, tirant a una ciutat i comences a caminar pels carrers de la ciutat i entrant casa per casa, be a les que et deixen entrar. I carrers i carrers i cases i mes cases, temples, edificis...si realment no tens molt d’interès se’t farà llarg si el tens com jo, gaudiràs com un animal.

En serio si aneu sense molt d’interès potser millor agafar un guia, que us portarà al llocs mes importants i no et fotaras la petejada que em vaig fotre jo.

Aquí dins la ciutat de Pompeià vaig estar com 5 hores o mes dins i no ho vaig veure tot, no se si dins la ciutat vaig caminar 8kms.

No se, jo m´ho vaig passar en gran descobrint els llocs i ficant-me per carrers i carrerons de la ciutat.


Visitant el foroAbans de arribar al foro tens la basílica i varies cases

Després tens carrers plens de botigues de menjars
Tens el Lupanar, sens dubte el lloc amb mes curiosos, a les habitacions un llit de pedra i coixí de pedra també i a dalt a la paret abans d´entrar dibuixos molt explícits, dient el que es fa en aquella habitació.Al costat tens unes termes


Si segueixes el camí, al final de la ciutat et trobes amb l´Amfiteatre, bastant gran, aquest encara conserva les grades, ja que aquí eren de pedra, altres que eren de fusta ni rastre. En aquest amfiteatre, Pink Floyd va gravar una cançó però sense públic


I camines i camines i veus molts llocs i carrers fins l´esgotament. A sobre del foro tens una botiga de queviures i entrepans, cafès etc, al migdia hi havia una cua enorme.

També et trobes amb algunes de les víctimes del volca aquet, en la seva ultima posició. Els va baixar un flux piroclàstic a mes de 600kms per hora i a mes de mil graus i els van bullir per dins, la pell no es va desfer immediatament i amb la cendra va anar fent aquets motllos de la gent, tal cual estaven al seu últim moment.


De Pompeià volia anar a Ercolano però he sortit mes enllà de les 3 i ja no hi havia opció, tot i ser el mateix tren però a les 17.30h tanquen al hivern i no hauria donat temps.

Al tornar a Roma el tren para nomes A Garibaldi, no et torna  a porta Nolana.

A l’estació mateix hi ha un supermercat per si necessiteu quelcom.

A Pompeià, els preus dels entrepans anaven de 5 a 6.5€, jo pensava que ens clavarien mes perquè no tenies mes opcions allà però no, el de pollastre arrebossat que estava ben bo costava nomes 5.50€. Després tothom per les voreres asseguts menjant.

Avui volia anar a sopar a la pizzeria da Michelle, que diuen que es la millor pizza del mon però em quedo al hotel perquè estic rebentat i a baix hi ha una pizzeria que potser es la segona millor del mon però em fa el apanyo i costa 3€ una pizza enorme, a Da Michelle tampoc es car tot i la fama, costa sobre 7€.

En fi, i així acabem un dia que he realitzat el somni de veure Pompeià.

0 Comentaris