dimarts, 15 de febrer de 2022

ARRIBADA A NAPOLS

 

Viure lluny d´una capital te moltes avantatges però a l´hora de viatjar veus les desavantatges.

Un viatge que seria tant senzill com sortir de casa a les 4 de la tarda i agafar un avio, canvia molt des de aquí, e incrementa el preu del desplaçament.

Per anar al mateix trajecte, has de sortir de casa a les 9 i poc del mati, anar a l’estació i agafar un dels pocs trens que para aquí a les 9;27h en teoria 9;39h en realitat.


Aquest tren va fins Tortosa nomes, et deixa a l’Aldea i has d´esperar mes de una hora i mitja, a que vingui un altre de Tortosa cap a Bcn. I per fi a les 14.15h arribes a Sants.

L´altre opció es agafar tren cap a Castelló, que tampoc hi ha molts i allà tens mes trens a Bcn, directes o amb poques parades i pagant el doble o mes per el bitllet.

Jo com tenia temps, l’opció de l’Aldea em semblava be, fins que ets a l’Aldea, la estació esta al mig del no res i fot un aire que has d´estar agafat al banc on seus o surts volant.

A la estació de Sants al poc va arribar un amic i vam anar a Hostafrancs que un altre ens esperava a un bar de menjars, va estar molt be però curt.

A les 5 cap el aerobús des de pl Espanya.

Fumant fora el aeroport per fer temps i després amb nervis perquè aquets de vueling nomes van obrir dos llocs per facturar i la cua era d’escàndol.


Al final, per fi al avio i cap a Nàpols. Arribant, en direcció Roma, es veien unes llampecs increïbles però a Nàpols estava ben serè.

Les ciutats potser t´agraden per la manera que hi entres, els primers 8 segons a una relació ja veus si hi haurà feeling o no i l’entrada a Nàpols amb avio i de nit, va ser espectacular.

Entres per un costat del mar cap a dins la ciutat i la vas sobrevolant cap el altre costat a molt poca altura i veient tots els carrers, reconeixent alguna cosa ja, molt maco. Va arribar un moment que pensava que el avio ens deixaria a la porta del hotel, molt emocionant l´arribada.

Després ja comença el kaos Napolità, llarga espera perquè arribin les maletes, en un aeroport petit, poder mes petit que el de Girona.

Per fi surts fora i ets la ciutat, a un extrem però no lluny del centre com altres ciutats.

El primer que et trobes son busca vides, oferint transport fins el centre.

Els vas esquivant a tots i si segueixes la vorera, a 200mts tens el Alibus ( aerobús d’allà). Per 5€ et porta a Garibaldi, on hi ha l’estació Napoli Centrale, allà tens tot tipus de connexió, metro busos.. etc..

Però al arribar allà acabava de marxar el bus i per el següent faltava una hora i quart ( a la nit hi ha menys).

Érem 4 persones nomes a la parada del Alibus i va venir un taxista i es va oferir portar-nos a tots per 5€ per cap, el preu del Alibus, tots d´acord i cap a Garibaldi.

Jo tenia el hotel a prop, vaig prioritzar unes bones comunicacions, així i tot el hotel va estar molt per sobre de les expectatives.

La veritat es que el barri on es piazza Garibaldi impressiona de nit o pot impressionar a segons qui.

De l’estació al hotel 750mts em van oferir 6 vegades de tot per comprar però problemes cap ni un, dient no grazzie.. arreglat, no et molestaven mes.

Al final de la plaça hi ha el carrer del hotel, el home preocupat tot el dia per l´hora que arribava, em va enviar un missatge just quan estava al carrer del hotel per veure que em faltava i al ser tard...i de  repent el cotxe que circulava per el meu costat em diu Xavier?? Es veu que va enviar el missatge i que el vianant que tenia al costat rebia un va creure que era jo.

Per cert Xavier mes ben pronunciat que espanyols que porten 40 anys vivint a Barcelona.

El tio va aparcar en segona fila, molt tord i sense preocupar-se el mes mínim va deixar allà el cotxe i em va acompanyar a l´hotel, l´aspecte exterior es vell, vellet i un cop entres dins estava tot molt be i molt nou i modern, a mes una habitació ben ample, amb un  balco fantàstic per fumar.

M’instal·lo, i al carrer a buscar un aigua, una pizza i alguna cosa per esmorcar al endemà, molt barato tot, em sembla que van ser 7€.

PD; Si veniu a a Napoli potser millor una motxilla que una maleta, aquí al carrer hi han sotracs pero a la vorera mes, es incomodíssim conduir la maleta per segons quines voreres

I fins aquí l´arribada a Napoli.