dilluns, 2 de maig de 2022

Viatge a Turquia, sortida

 Començo aquest viatge a Turquia, amb el tren de Orpesa a Barcelona. Be a l´Aldea i d'allà a Barcelona.

El mateix que el viatge a Nàpols, sortir de Orpesa a les 9.27h per arribar a les 14.10h. La putada es la espera a l´Aldea, et deixen allà 2h amb el vent i fred que fot, a mes plovia avui, excepte al arribar a Barcelona.

Retrobaments

Aquest viatge em fa molta il·lusió perquè l´he planificat un parell de cops i al final no s´ha fet per una cosa o altre i per fi el podré fer.

A mes, el primer dia dormiré a Barcelona per agafar el avio al endemà i em retrobaré amb amics, com la Montse i en Gaby que no els veia fa anys.


M´esperaven a Sants i em anat a comptes de Bell-lloc a dinar al rincon de Lugo. Menu 13eur i realment bo.

Després de dinar, m´han acompanyat al hotel Bejar a deixar maleta  i s´han ofert a portar-me a Teia a veure el meu gran amic Xavi i la seva mare.

A les 8 a vingut en Gaby a buscar-me i m´ha portat a Barcelona un altre cop. Sopar a un bar de xinos a consell de cent i cap el hotel. Millor així d´hora.

No es pot fumar i has de baixar al carrer a fumar, al final he acabat fumant a la habitació.

Cap a l´aeroport i vol

M´he aixecat a les 8, cafè per el camí i a Sants tren cap a l´aeroport. Era molt d´hora, he fet checking i cap a la terrassa del Burguer king a fer cafès que es pot fumar.


Passar porta de control a les 12 i cap al avio de Pegasus, un Airbus A321. Unes 3 hores i 40 minuts per arribar a Estambul, travessant Itàlia es veia neu.


Al avió, mala sort, la noia de darrera i la de davant dos nenes ben pijes i ben repel·lents. Una governant i atabalant al novio de mala manera, jo ho escoltava tot i era per engegar-la nomes arribar a terra i la de davant, parlant amb molta impertinència als hostessos i fent aixecar a la seva fila cada dos per tres per passejar pel passadís.

Arribada a Estambul

Arribes i tot es gent per tot arreu, cues per duanes, cues per maletes, gent gent i mes gent.

Al arribar sinó tens la Istambulkart no pots agafar autobusos de línia, la venen dins l´aeroport i fora a unes maquines que no funcionaven, total, l'autobús de línia que volia agafar fins a kadikoy i el ferry a Eminonu, no ho puc fer, millor perquè amb maletes hauria estat na bogeria.

Un boig volia portar-me a la ciutat per 120 lires, una mica menys de la mitat del que costa un taxi, deia que necessitava els cèntims per tornar a la seva ciutat a Ankara. Tenia molt mal aspecte i he passat d´ell i he anat a buscar el autocars del aerobús d'aquí que es diu Havabus 36 TL.

Taksim a Sultanahmet

A taksim, on et deixa el Havabus hi ha una parada de funicular i de metro. Entres, compres la Istambulkart i cap el funicular. El funicular m´ha baixat fins a Kavatas.

Un cop a Kavatas tramvia T1, que allà comença i fins a Sultanahmet, que he baixat. He travessat la plaça de Sultanahmet i allà estan les dos grans mesquites. De nit al menys, no impressionen molt, ara, es veuen molt maques amb la llum.

La mesquita blava m´ha agradat mes per fora al menys.

Mesquita Blava

Un de un restaurant m'ajudat amb el gps del seu mòbil a trobar el meu hotel, es al carrer de darrera les mesquites. A canvi diu que vagi a sopar al seu restaurant un cop deixi les maletes. i una merda.

L´home del hotel molt amable, però es un quart pis, el que aquí seria un tercer perquè compten com a Perù, la planta baixa la primera.

Després he anat a comprar la SIM per tenir dades al mobil, turistes nomes hi ha una opcio, no et deixen comprar cap pla de prepagament, nomes et venen aquesta de dades i val 350TL 

He comprat tabac 24 TL i un aigua 2TL i he caminat una mica després de t0t el dia al avio, he sopat hot dogs a un puesto, ja que era tard i no hi havia res mes, aixo o restaurants per guiris caríssims.

I després de sopar ja cap al hotel a fer números que amb aquesta moneda no se que coi he gastat, al final he gastat una merda al traduir-ho a Euros, guai!