Excursió a Mỹ Sơn

Mỹ Sơn

L´últim dia a Hoi An vaig llogar una moto i vaig anar a veure el santuari de Mỹ Sơn. Situat a 40kms de Hoi An, es un lloc encantador i per mi va ser com un entrant del que se´m venia a Angkor Wat.

Es un conjunt de temples Hindús dels mes importants de Vietnam. Es una mica mes petit que altres però es semblant a Ayutthaya, Sukhothai, Angkor o el d´indonèsia Borobudur.

Com arribar-hi a Mỹ Sơn

Ja dic jo vaig llogar una moto i el trajecte em va portar 1 hora amb alguna parada, el lloguer de motos com a la majoria del sud-est asiàtic costa 5e al dia.

Mỹ Sơn


L´altre manera d´arribar a Mỹ Sơn es amb un tour organitzat, hi ha de privats i de col·lectius a Hoi An, no us serà difícil trobar-ne, es mes, es fàcil que us els ofereixin pel carrer, juntament amb l´opció de fer-te un vestit a mida o mil coses mes.

Al arribar, si aneu amb moto, posa que et cobraran el pàrquing, em sembla que son 20000VND, no ho vaig pagar això.

A l´entrada veureu un cartell que posa pàrquing gratuït, entreu aparqueu, totalment gratis i aleshores surt la dona del cafè de davant i t´obliga a prendre alguna cosa i al final et surt el pàrquing gratuït mes car que el de pago.

La Visita a Mỹ Sơn

Si t´agraden els temples Hindús i la seva historia aquest es un indret adequat per una visita. A mes l´entorn el fa únic, dins la selva del Mekong.

Mentrestant passegeu entre temples podreu escoltar de fons els sorolls típics de la selva, com si fóssiu a una pel·lícula.

Els temples

Aquí hi ha mes de 70 temples hindús a Mỹ Sơn, la majoria dedicats a Shiva. 


Aquests temples van estar habitats fins fa 500 anys i recentment quan la guerra amb el Americans aquí es fa instal·lar un campament del Vietkong i va rebre molts bombardejos. Queden realment malmès el complex arqueològic.

Mỹ Sơn


Avui en dia encara es fan treballs de recuperació i prop d´algun dels temples podreu veure algun dels craters de les bombes.

Els primers temples daten del S.IV i els darrers del S.XIV, van transcorre mes de mil anys entre els primers i els últims, el que dona una visió de l´importància del complex.

Els temples que es poden visitar avui en dia, no son ni molt menys els 70 que en principi hi havia ja que molts estan derruïts. Estan agrupats per sector anomenats amb una lletra i un numero.

Mỹ Sơn

Avui en dia nomes podreu visitar el grup B, C i D la resta derruït.

El Preu del complex deMỹ Sơn

La entrada costa 150000VND, uns 6 euros. I obren ben aviat, com tot a aquest país, a les sis del mati ja està obert i fins les 5 de la tarda.

Un cop dins de Mỹ Sơn

Un cop dins, camineu uns 150 metres i us recollirà un vehicle elèctric amb mes turistes i us pujaran un bon tros del cami, al arribar us deixaran al costat d´un bar i allà mateix haureu d´agafar el vehicle de tornada.

Mỹ Sơn

Aquí comença una caminada fins els temples, la sort es que el tros mes dur te l´has tret amb el vehicle elèctric. Després d´alguns minuts caminant i alguns advertiment de que no t´emportis res, començaran a mostrar-se temples entre mig de la selva.

Mỹ Sơn

I seguint els camins anireu arribant a tots els grups de temples que hi ha. Sobretot no sortiu del camí, això es la selva! I porteu a la bossa un anorac finet o alguna cosa per tapar-vos de la pluja, ja que aquì dalt a la selva canvia ràpidament el clima.

Mỹ Sơn

El temps que necessitareu per veureu tot be serà al voltant d´un parell d´hores. A l´entrada podeu contractar un guia si voleu.

Mes articles sobre el Vietnam aquí

TROBA ELS MILLORS PREUS ENVOLS CLICANT L´IMATGE DE SOTA

TROBA ELS MILLORS HOTELS CLICANT L´IMATGE DE SOTA

PER TROBAR EXCURSIONS GUIADES EN CASTELLA CLICA L´IMATGE DE SOTA 

RECORDA NO VIATJAR SENSE ASSEGURANÇA, PER OBTENIR UN DESCOMPTE DEL 5% CLICA L´IMATGE DE SOTA 

 

 

 

 

 

0 Comentaris