Visitar Saigon, ultima parada a Vietnam

Nomes tenia un dia per visitar Saigon, se´m acabava el permís per estar al país i no volia tindre problemes a la frontera.

Com vaig explicar, no vaig agafar visat al entrar i aleshores nomes tens 15 dies per estar dins el Vietnam. Va ser una autentica pena perquè a Saigon o Ho chi min (com es diu actualment) em vaig sentir molt a gust.

Ho Chi Min

La ciutat de Saigon, va ser la capital de la colonització francesa a la zona i després capital del Vietnam de Sur, al 1975 un cop acabada la guerra amb els Americans se l´hi va donar el nom del president Ho chi Min City però popularment es segueix utilitzant el nom de Saigon.

Com arribar-hi des de el aeroport de Saigon

Saigon es la ciutat mes poblada de Vietnam i com a tal te diferents opcions per arribar al centre, bàsicament busos i taxis, e inclòs caminant, el centre està a una hora del aeroport, 6 kms

Taxi

Un taxi al centre us pot costar uns 6 euros però heu de tenir en compte l´hora en que arribeu perquè el transit aquí es un tema molt preocupant la veritat.

Bus

Es l´opció que vaig triar, ja que parava ben a prop del hotel. Jo vaig volar des de Da Nang a Ho Chi Min amb Bamboo Airways i per tant vaig aterrar a la terminal de vols nacionals.

visitar Saigon

Quan surts fora et trobes molta gent i un espectacle de llums i colors brutal, una mica atabalat no trobava la parada de bus, vaig anar a parar al parking de taxis, hi han uns taulells per contractar-los i els hi pregunto i clar, no els sonava res de parada de bus.

Al final la vaig trobar, la tenia en front. Tal com surts de la terminal has de caminar cap a la dreta i al fons, al carril del mig hi ha la parada de 109, aquest es el que va al centre. Quan ve l´heu d´aturar, si no passa de llarg.

visitar Saigon

A mi ha deixat a 200m del hotel, el conductor et pregunta on vas i et deixa a prop, aixi amb tots.

Saigon

M ´ha agradat molt des de el principi, tothom em deia que Saigon no m´agradaria perquè Hanoi era millor i ja no m´havia agradat i al contrari, es molt autentica amb toc occidentalitzat, sobre tot en els llocs per menjar però no se, a mi m´agradat, deu ser allò dels primers 7 segons.

Una ciutat molt animada, sobretot la meva primera sortida a la nit, sense adonar-me on anava vaig anar a parar a Bui Vien, el carrer motxiler per excel·lència a Saigon, era a prop del hotel i caminant buscant on sopar vaig acabar allà.

visitar Saigon

Un carrer que es un impacte per els ulls, llums de colors per tot arreu, musicà a tope a tots els locals, així que anaves caminant anaves escoltant la musicà de cada lloc. 

Go gos a les finestres i tamborets dels locals, molta gent, putiferis, molts llocs per menjar i molts hostels, que no se com deuen dormir. Jo era a dos carrers i tota la nit s´escoltava la musicà.

El transit de la ciutat exagerat.

La visita

Nomes tenia un dia per empapar-me de Ho Chi Min o Saigon ( com vulgueu), així que ben d´hora al carrer, ho vaig visitar tot a peu, la veritat, vaig acabar rebentat. Segons google maps vaig caminar 17 kms

Mariamman Temple

La veritat es que es el mateix que a Bangkok, Georgetown, Kuala Lumpur etc i a tots els llocs on hi ha el temple hindú Mariamman, dedicat a la deessa de la fertilitat.

Oficina central de correus de Saigon

Construïda a finals del segle XIX, es la oficina de correus creada pels francesos a l´època de Indoxina. El seu gran atractiu es que en la construcció estava implicat Gustave Eiffel va dissenyar el marc d´acer del edifici.

visitar Saigon

A l'interior hi ha un mapa de Saigon i un mapa de la xarxa telefònica de Contxinxina que data de principis dels anys trenta.

Opera de Saigon

El Teatre Municipal de Ciutat Ho Chi Minh, també conegut com el Teatre Municipal de l'òpera de Saigon  es un exemple de la arquitectura colonial francesa.

visitar Saigon

Des de 1897 que es va construir l´edifici com a opera de Saigon ha estat moltes coses. va ser la casa de l'assemblea Nacional unicameral de 1956 a 1967 i després com a cases bicamerals: la Cambra Baixa (Hạ Nghị Viện Upper) i el Senat. Casa (Thượng Nghị Viện) de l'assemblea Nacional del Vietnam del Sud després de 1956. I també va celebrar l'assemblea Popular (Đại hội đại biểu Nhân dân) de la República del Vietnam del Sud. 

Va trigar anys en tornar a ser utilitzada com a teatre, i la façana es va restaurar l'any 1995.

Saigon Skydesk

La següent parada que vaig fer va ser al Saigon Skydesk, l´edifici que demostra la modernitat de la ciutat, barrejada amb la tradició.

visitar Saigon

Als catalans ens sonarà una mica ja que que te un punt d´hotel Vela però mes esvelt i mes alt. Es pot pujar a la terrassa per tenir unes vistes excepcionals de Saigon però jo com nomes tenia un dia vaig deixar-ho per un altre visita.

Notre Damme de Saigon

La catedral francesa de la ciutat, ben al costat de l´oficina de correus. Quan hi vaig ser (novembre 22) estava en obres, tant es així que vaig passar per davant al anar a l´oficina de correus i ni la vaig veure pels andamis.

visitar Saigon

Pujant del Skydesk me la vaig trobar de front

Museu de la guerra 

Visita imprescindible per conèixer la historia d´aquest país la historia mes recent amb una versió des de un punt de vista diferent al de Hollywood, el punt de vista de les víctimes.

Comences la visita al pati del museu on hi ha avions, tancs i altres maquines de guerra dels americans apressats pels vietnamites.

visitar Saigon

Et penses que serà una visita distreta veient armament de la guerra que veus a les pel·lícules però quan entres dins el museu la percepció canvia totalment.

A una planta tens tot de publicacions, sobretot d´occident en contra de la guerra a mes de fotos en contra la guerra arreu del mon.


Mes amunt tens fotos de la guerra, entre elles la famosa guanyadora del premi pulitzer que tots coneixem.

visitar Saigon

Doncs aquesta foto no es la pitjor ni molt menys, Aqui veus fotos increïbles, americans portant penjant de les mans mig cos d´un vietnamita etc.. 

La veritat que surts molt tocat d´aquest museu, realment impressionat, no et pots imaginar fins on pot arribar la animalada capaç de fer el ser humà.

visitar Saigon

Palau de la reunificació

El palau de la independència va ser molt important durant la guerra del Vietnam, va ser la seu del general Nguyen Van Thieu, cap  militar del Vietnam del sud des de 1963.

En aquest edifici els tancs de Vietnam del Nord van rebentar les portes al 1975 sent un moment decisiu a la guerra.
visitar Saigon


El podeu visitar entre molts alumnes de collegis, esta intacte de com estava en els anys 70´s

Ben Thanh Market

Al sortir un suc de canya de sucre i cap el mercat.


El mercat es un dels edificis mes antics de Saigon i un símbol important per la ciutat. Una part del mercat son botigues de records i l´altre son botigues de menjar, ja ho notareu per l´olor.

I aquí va acabar la meva visita a Saigon, em quedaven coses per veure com la pagoda però volia descansar i després vaig sortir al vespre a veure els edificis de la ciutat il·luminats.

TROBA ELS MILLORS VOLS PER LES TEVES VACANCES CLICANT LA FOTO DE SOTA


TROBA ELS MILLORS HOTELS CLICANT L´IMATGE DE SOTA

PER TROBAR EXCURSIONS GUIADES EN CASTELLA CLICA L´IMATGE DE SOTA 

RECORDA NO VIATJAR SENSE ASSEGURANÇA, PER OBTENIR UN DESCOMPTE DEL 5% CLICA L´IMATGE DE SOTA 

 

 

 

 

0 Comentaris