De illa en Illa

 

Avui us proposo que anem de illes. En un dia podrem visitar 4 illes al sud de la ciutat i tindre diferents vistes de Manhattan. Això sí, el recorregut cal començar-lo aviat, molt aviat.

ESTATUA DE LA LLIBERTAD

Perquè d'hora?? Començarem el recorregut agafant el ferri a l'estàtua de la llibertat a Battery park. Això significa hores, si hores per pujar al ferri d´anada, la visita i hores per al ferri de tornada. 

Segons l'època de l'any en què aneu pot arribar a ser un destorb, he arribat a perdre tot el matí amb això, però és un imperdible de la ciutat. 

Si un va a Nova York, ha d'anar a l'estàtua de la llibertat. Des d´aquí tindreu una de les millors vistes de Manhattan.

anem de illes

L'estàtua de la llibertat va ser un regal del poble Francès per celebrar el centenari de la independència el 1886. 

La primera intenció era que estigués a punt per el 1876 però la guerra Franco-Prusiana va fer paralitzar el projecte. 

Amb les targetes turístiques tindreu dret a anar a l'illa de la llibertat i Ellis Island, però no a pujar a la corona de l'estàtua, això són 23$ més. 

Després de visitar l´illa de la llibertat us inclou una visita a Ellis Island.

ELLIS ISLAND

Ellis island primer va tenir funcions militars fins que la va comprar el senyor Ellis, més tard el 1808 el govern federal li recompra l'illa. 

Principalment és reconeguda per ser el lloc duaner del port de Nova York, aquí arribaven els immigrants que venien d'Europa, principalment. Aquí se'ls inspeccionava i normalment se'ls acceptava als Estats Units. 

Fins al 1954 que va ser la fi com a lloc duaner per aquí van passar 12 milions de passatgers i tan sols al 2% li va ser negada l´entrada al país. Els motius normalment eren perquè eren criminals o portaven malalties infeccioses. 

Al museu de la immigració podreu veure el recorregut que feien els immigrants abans d'accedir al país.

anem de illes


Al registre del Museu, encara podreu consultar la llista d'immigrants que van arribar al lloc. Veureu noms com Albert Einstein, Sigmund Froid, Walt Disney o Charles Chaplin. 

També el d'alguns que després van arribar a presidents del país com Theodore Roosevelt o H. Hoover. Si l'estàtua de la llibertat ja l'havíeu visitat anteriorment, per estar inclosa a la targeta turística, podeu agafar el ferri que us portés a Staten Island i obtenir unes magnífiques vistes de Manhattan i l'estàtua de la llibertat

STATEN ISLAND

Tornem a Battery park i canviarem de terminal de ferris al mateix Battery park. El ferri que ens portarà a Staten Island és GRATIS. Si de franc però estigueu atents que abans d'entrar a la terminal hi ha alguns personatges que us intentaran vendre tiquets per al ferri, no pagueu.

anem de illes

El ferri de Staten Island és un de la multitud de ferris que hi havia antigament per connectar Manhattan amb els diferents barris de la ciutat abans que construïssin els ponts. 

Aquest ferri dona servei a 22 milions de persones anualment, cosa que significa unes 70 mil persones al dia, en dies laborables. 

Entre setmana tenen 117 ferris al dia que connecten Manhattan i Staten Island. El cap de setmana només hi ha 96 viatges diaris, transportant unes 40 mil persones diàries. 

L'altra opció per anar a Staten Island és amb cotxe. Sí, és possible anar a una illa amb cotxe. Hem de sortir de Manhattan direcció Brooklyn, aquí conduir cap al sud i creuar el famós pont Verrazzano Bridge

Aquest recorregut amb cotxe són 25kms i a segons quines hores impossible que trigueu menys que els 25 minuts que triga el ferri.

Que veure

La principal atracció de Satten Island sens dubte és el seu ferri, no el vaixell taronja en si, sinó les vistes que ofereix. Des del ferri tindreu les millors vistes del Downtown de Manhattan des de diferents distàncies a mesura que s'allunya i com que és gratis la recomanació és que ho feu de dia i de nit, Manhattan amb els seus llums és espectacular. 

Com que és gratis, a part de la gent que viu o va per algun motiu a Staten Island, és ple de turistes. La meva recomanació és que en entrar al ferri ho feu pel costat dret del vaixell, així de camí a Staten Island tindreu unes magnífiques vistes de l'estàtua de la llibertat i d'Ellis Island. 

El 98% dels turistes que viatgen al ferri en arribar a Staten Island, fan mitja volta i agafen el ferri de tornada, és una opció. No els culpo, jo vaig ser del 2% que es va fer una volta per l'illa. 

No hi té gaire a veure però si tens temps no està de més. Hi ha autobusos que us portaran a qualsevol lloc de l´illa i podreu pagar amb la metrocard.

Postcards

A 10 minuts caminant des de la terminal de ferris teniu el memorial a les víctimes de staten Island del 11S. Són dues postals que recorden unes ales en estar unides, hi ha inscrit el nom de totes les víctimes de l'illa que van morir aquell fatídic dia. El monument es diu Postacards.

National Lighthouse museum

A l'altra banda de la terminal, teniu el museu de fars, aquí us ensenyaran com funcionen els fars als Estats Units. L'edifici és un antic magatzem de distribució de materials per a fars.

Historic Richmond town

Des de la terminal de ferris tindreu cada 30 minuts un bus que us portarà al passat. El trajecte dura uns 38 minuts fins a arribar al centre de l´illa. 

La Historic Richmond Town és un poble amb edificis històrics que us dona l'oportunitat de veure com vivien els antics colons Holandesos i Francesos a l'illa. 

Entre els edificis restaurats podreu veure l'escola, la granja, el sabater, l'edifici del ferrer… Aquesta lluny del ferri la veritat aquí gastareu molt de temps, sobretot en anar i tornar.

Verrazzano – Narrows Bridge

Sense cap mena de dubte l'estrella de la visita a l'illa. El pont penjant Verrazzano - Narrows bridge és la porta d'entrada a la badia de Nova York i connecta Staten Island amb Brooklyn. És el darrer pont que es va construir a la ciutat.

anem de illes


Com que és un punt estratègic, als peus del pont trobareu un fort, fort Wadsworth. Hi ha un museu gratuït. En fi Staten Island ofereix alguns llocs més que visitar com banyar-se a South Beach, visitar la casa de la fotografia Alice Austen, gastar diners als outlets Empire Outlets, o visitar els museus i jardins de Snug Harbor (són de pagament). 

Sincerament, per molts cartells que veieu a la terminal que us diguin que staten island bé mereix una visita i que no torneu amb el següent ferri, sinó us sobra realment un dia, feu com el 98% de turistes que no vaig fer com jo.

ILLA DELS GOVERNADORS

Situada entre Manhattan i Brooklyn, potser l´illa amb les millors vistes de Manhattan. Aquesta illa és només visitable des de maig a octubre. 

Els ferris surten des del mateix moll que els de Staten Island i bé mereix una passejada, és plena d'edificis històrics i zones verdes. Aquest ferri sí que cal pagar-lo, costa 3 dòlars el bitllet i gratuït per als nens.

anem de illes


 En aquesta illa no hi ha cotxes, no hi ha transport públic però només arribar veureu un lloc on llogar una bicicleta i fer-vos una passejada per l'illa, més o menys trigareu una hora i mitja més l'estona que estigueu estirats a la gespa descansant i observant el Downtown de Manhattan. 

Mes articles sobre Nyc a aquest enllaç. 


   
                          






 


 

 

0 Comentaris