Hudson Yards, el nou barri de NYC

Hudson Yardas és un controvertit nou barri de la Ciutat de Nova York. Expressions com a parc d'atraccions per a rics o ostentós és fàcil de sentir els novaiorquesos quan es refereixen a ell. Però nosaltres només som turistes amb ganes de conèixer-ho tot. 

Aquest barri més aviat sembla un tros de Singapur a Nova York. El barri és a la vora del riu Hudson, just a sota de la cuina de l'infern, entre els carrers 30 i 34. 

A aquest barri ens porta dues visites imprescindibles a Nova York actualment. The Vessel i the Edge.

nou barri de la Ciutat de Nova York


 Aquí podrem arribar amb el metro a Hudson Yards Station, línia lila, la 7. Aquesta línia ve des de Flushing meadows fins a Hudson Yards. També podem arribar passejant per la High line Just en sortir del metro, a menys de 200mts, ens trobarem amb les dues noves atraccions de la ciutat. Quan sortim de la sorpresa desenfundarem la càmera i això serà un no parar, el paradís per als instagramers.

THE VESSEL

La cultura popular novaiorquesa ja en diuen el Shawarma per la seva semblança al munt de carn amuntegada d'aquest menjar turc. 
 
nou barri de la Ciutat de Nova York

 
És una escultura futurista, que em sembla que encara ningú no sap ben bé què és. Són un munt d'escales que mai no deixen de pujar la sort és que vas tenint replans amb diferents vistes de l'edifici. 

Tot i que el més important d'aquests replans és que podeu descansar i recuperar forces. Les escales són 154 fins a dalt, però segons el recorregut que facis poden arribar a ser moltes més. 

S'ho mereix. També hi ha l'opció ascensor i fer el recorregut cap avall. En entrar el que cal fer és col·locar-se al centre i mirar cap amunt, la visió de l'escultura és espectacular.

nou barri de la Ciutat de Nova York


Sembla un tauler d'abelles. Després de la foto des de baix comença el recorregut cap al cim, és igual per on comencem, aquí es tracta de fer cames i anar pujant. 

Les vistes de l'edifici i els voltants aniran canviant segons l'alçada que estiguem. Un cop a dalt les vistes cap avall són de vertigen. 

A la planta superior sí que és interessant anar veient les vistes que ofereix l'edifici sobre l'exterior, sobretot al costat est, des d'allà podreu veure l'Empire Satte Building.

nou barri de la Ciutat de Nova York


O a l'altra banda Jersey city encara que l'alçada que ens ofereix no dona per a unes vistes espectaculars de la ciutat.

Horari

L'horari per visitar The Vessel és de dilluns a diumenge de 10:00 a 9:00.

Preu

Hi ha dues modalitats de preu per visitar The Vessel. Una gratuïta i una altra de pagament. No cal dir que la gratuïta té molta tirada.

Entrada gratuïta

L´entrada gratuïta és molt fàcil d´aconseguir només has d´entrar en aquesta web i demanar-la. Cada dia a les 8 del matí es posen a la venda. El problema és que les que et venen són per dintre de 15 dies, o sigui que no les pots comprar pel mateix dia. T'envien un mail de confirmació i amb aquest mail podeu entrar-hi, o bé imprès en pdf o ensenyant el mòbil. Com sempre dic, no està de més portar la versió paper, mai se sap que et depararà la tecnologia i la vida de les bateries. Si no heu comprat l'entrada amb antelació, encara teniu una oportunitat més per aconseguir l'entrada gratuïta i és anar a la porta a primera hora i sense no s'han venut totes les gratuïtes del dia, hi seran la resta.

Entrada de pago

Si no heu aconseguit entrada gratuïta per al dia que voleu, sempre ens quedarà l'opció de pagament. L'entrada de pagament costa 10$ i us dóna l'opció d'escollir una franja horària per entrar. Els horaris que et marquen, tant a les de pagament com a les gratuïtes són sol d'entrada, un cop a dins et pots quedar tot el temps que necessitis.

Consell

De dia és espectacular aquesta atracció però de nit com tot en nova york és màgic, l'ideal agafar una entrada per a una hora propera al capvespre i poder-la visitar amb les dues opcions. Quan estan encesos els llums de The Vessel és espectacular.

THE EDGE

The Edge és el nou gran mirador de Nova York. Si parléssim de futbol parlaríem de Messi, si parlem de miradors parlem de The Edge.

nou barri de la Ciutat de Nova York

És el mirador exterior més alt a l'hemisferi oest i el que dona més vertigen del món sencer crec. Un dels motius és que el terra és de vidre, si un glass floor a més de 345 metres, al pis 100 de l'edifici.

nou barri de la Ciutat de Nova York


Horaris

L'observatori és obert cada dia de l'any de 8 del matí a 12 de la nit.

Preus

De moment només està inclòs a la targeta turística sightseeing pass, o sigui que si no teniu aquesta targeta us tocarà pagar. Tot i que suposo que aviat ho inclouran en altres targetes, com sol passar sempre amb les noves atraccions. 

Els preus per a adults són 36$ Per als nens entre 6 i 12 anys 31$ Menors de 6 anys gratuït En aquests preus heu de triar dia i hora que el visitareu. L'hora només és d'entrada, després a dalt us podeu quedar l'estona que vulgueu. 

Després aquesta és la modalitat flex, en la qual només heu de triar el dia que el visitareu. Els preus de la modalitat flex són Para adults 56$ Para nens de 6 a 12 anys 51$ Y menors de 6 anys gratuïta Per als més grans de 21 anys teniu l'opció d'agafar entrada més copa de Xampany per només 52$. 

I per últim tenim l'opció Premium. Que per 90$ inclou totes les opcions anteriors, copa de xampany per a majors de 21 anys i flexibilitat absoluta d´entrada al dia triat.

La visita

La visita és realment espectacular del principi a la fi, la mateixa entrada a l'atracció (quarta planta de l'edifici), l'ascensor, la terrassa us faran estar tota l'estona amb un oh! a la boca. Un cop a dalt teniu servei de bar, per si no us agrada el xampany, hi ha altres opcions. L'ascensor us elevarà fins al pis 100 en tan sols 60 segons i en arribar a dalt tindreu dos pisos de vidre amb les millors vistes 360º de Nova York i la terrassa. La terrassa sens dubte és l'estrella de la visita, se us aniran els peus cap allà. En sortir tindreu unes vistes espectaculars del Downtown i de L'illa de la llibertat i Ellis island En estar a prop del Hudson la vista és molt diferent del Top of the Rock o l'Empire State Building. Aquí tindreu una gran visió del Hudson i de Jersey City. Després de meravellar-vos amb les vistes heu d'anar cap a on hi ha les cues de gent.

La principal atracció és el Glass floor, el terra de vidre on podreu mirar cap avall 100 pisos!

Què? Vertig eh?, a mi realment tots els Glass floor aquests em donen una sensació de vertigen brutal i una inseguretat inexplicable però això sí, cada vegada que en veig un, vaig de cap, no podeu tornar sense la foto estirats a terra de vidre.

nou barri de la Ciutat de Nova York


 Doncs si no heu passat prou vertigen encara encara us queden tres opcions més de vertigen. Són els tres cantons de la terrassa amb el vidre inclinat, una altra vista que impressiona de debò.

nou barri de la Ciutat de Nova York


   
Després de tantes emocions vertiginoses us podeu asseure a les escales de la terrassa i deixar passar el temps mirant el Downtown des d'aquesta altura. 

Sens dubte The Edge des que va obrir el març del 2020 s'ha convertit en una de les principals visites de Nova York i sens dubte un imperdible de la ciutat. 

Al sortir feu una volta per Hudson Yards i descobriu aquest nou barri de la ciutat.

nou barri de la Ciutat de Nova York


   Mes articles sobre Nyc, en aquest enllaç. 

                          

   
                          






 


 

 

0 Comentaris