Que veure a Sofia en 2 dies

 

Sens dubte una destinació diferent i una gran sorpresa. Realment té llocs molt bonics i interessants. No en va és una de les ciutats més antigues d'Europa. Es creu que va ser fundada 700 anys abans de Crist pels Tracis, així i tot s'han trobat restes anteriors. 

Això sí, jo vaig estar al novembre del 2006 i molt preparada per al turisme no hi era. Tenia un aspecte decadent però això feia el seu encant. 

Pel que fa a les edificacions, tot era molt de l'estil soviètic i realment no diferenciaves un barri d'un altre. Encara avui, tot i estar a la comunitat Europea, funcionen amb la seva pròpia moneda, les Lleves.

Això ens dona un cert avantatge als que venim amb Euros. Actualment la diferència de preus amb Europa occidental s'han reduït, però així i tot és barat per a nosaltres. En aquella època més. 

Recordo el trajecte amb taxi del centre a l'aeroport, que pot ser una distància com de l'aeroport de Barcelona  el centre de la ciutat i només ens va costar 3euros 75 cèntims. 

Menjàvem i sopàvem per 5 euros cadascun. Encara que si volies també tenies restaurants caríssims, però el normal era això. 

Comprar roba de marca era barat comparat amb aquí, però quan toques el producte veies que no era el mateix que pots trobar a les nostres ciutats.

L'idioma molt diferent en una destinació diferent

Aprèn-te algunes frases a Búlgar, et faran falta, així com els números. Avui dia et seran de molta utilitat els traductors del mòbil, en aquella època no n'hi havia. 

Als hotels si et parlaven en anglès però quan sorties al carrer, allà ningú parlava una altra cosa que no fos Búlgar. Ho intentem amb Anglès, francès o alemany i res. A això suma-li que la seva escriptura és el ciríl·lic, que ho fa tot més divertit encara.


El primer dia vam haver de sopar allò de les taules del voltant, assenyalant plats que menjaven altres per no entendre la carta. Després ja vam començar a prioritzar restaurants amb la carta en anglès o amb fotos. 

Comprar un bitllet de tren a Plovdiv, per a l'endemà, ens va dur més d'una hora. Era impossible fer-los entendre que el bitllet era per al dia següent. Tampoc no s'esforçaven gaire per entendre't i t'anaven passant de funcionari en funcionari. 

Però a part dels funcionaris la gent sí que s'esforça a ajudar-te. Vam fer un viatge amb una senyora taxista per dins de la ciutat i vam estar 40 minuts, parlant ella en Búlgar i jo en anglès, ni m'entenia ni l'entenia jo però no vam callar en tot el viatge i vam riure molt.

La visita a aquesta destinació diferent

En aquesta secció de viatges anteriors ja vaig explicar que no donaria dades com de les destinacions mes recents, per com estaran desfasats els preus pel temps que fa que vaig estar i no serien gaire fiables.

Alexander Nevsky

El monument que més vam visitar sens dubte va ser l´església d´Alexander Nevsky, ens anava de pas per a tot ja que teníem l´hotel molt a prop. La vam veure de dia i de nit.


 
Nosaltres no la vam poder veure per dins tots els dies que vam estar estava tancada, però veient-la per fora, per dins ha de ser espectacular. 

És la catedral ortodoxa de Sofia, construïda en estil neo bizantí. És el monument a veure Sofia, és un edifici immens que amb les seves cúpules li donen un aire diferent. A més la pots veure 360º, ja que es troba en una esplanada de la ciutat, sola sense res que molesti la seva vista. 

A Sofia les principals atraccions estan relativament a prop d'aquí, és fàcil organitzar un circuit un mateix per les principals icones de la ciutat.

Estàtua de Stefan Stambolov

Cada nit ens trobàvem amb aquesta inquietant estàtua al camí de tornada a l'hotel, aquesta situada en un parc davant d'Alexander Nevsky.


La curiositat ens va poder i vam aprendre que aquest senyor és un dels polítics més destacats de la Bulgària moderna. Ben jove, amb 32 anys, es va veure sent president, primer ministre i regent del país fins que va trobar un nou regent.

Església de Stevi Giorgi

Molt a prop d'Alexander Nevsky i ficada entre mig d'un munt d'edificis moderns, ens trobem l'església més antiga de la ciutat, església de Stevi Giorgi. 

Aquesta església és del segle IV, de l'època de Constantí el Gran. És una església petita en forma de rotonda que evidentment cal visitar.


Mesquita Banya Bashi

Des de l'església de Sant Jordi, a pocs metres us trobareu amb aquesta mesquita.


Església Sveta Nedelya

Realment preciós l'interior d'aquesta església ortodoxa, que ha estat castigada diverses vegades al llarg de la seva història, sent destruïda i reconstruïda en algunes ocasions. Data del segle X

Estàtua de Sofia

Abans a la plaça de la independència us heu trobat amb l'estàtua de Sofia.



Enmig d'un caos de trànsit s'erigeix ​​aquesta estàtua, de Sofia, en una mà subjecta la corona de Tjuhe i a l'altra un mussol. Símbols de la fama i la saviesa. 

L'estàtua pesa més de tres tones encara que no ho sembli. i la seva alçada és d'uns 25 metres. L'estàtua, encara que bonica de veure no té cap història, només molestar el trànsit de vehicles, és un monument d'uns 20 anys d'història i molt mal col·locat.

National Opera and Ballet

Un lloc digne d´admirar i visitar o fins i tot aprofitar alguna actuació que facin.

Ministeris època socialista


Les construccions estil soviètic amb la seva gran eloqüència abunden per la ciutat. Sobretot allò que són ministeris.

El símbol de la ciutat



Sens dubte és el símbol, el lleó, el trobareu per tot arreu, a la porta dels lleons, al monument als caiguts, en mil llocs us l'anireu trobant, a més, sempre el portareu a la butxaca, perquè Lleó és el significat fins i tot de la seva moneda, el Lev.  

En resum

Sofia bé mereix una escapada d'un cap de setmana, no només per la seva història, sinó que es mereix que en gaudiu, passeu per ella per les zones velles.



i les zones noves


I gaudeix del poder de portar Euros. 

Mes destinacions d´Europa aquí.


   
                          






 


 

 

0 Comentaris