Recorregut per Filadèlfia, en 2 dies

QUE VEURE A PHILADELPHIA

T'explicarem que veure i fer a Filadèlfia, els imperdibles de la ciutat. En un recorregut, per saber que veure a Philadelphia en 2 dies. Als Estats Units dir Filadèlfia, és  dir història del país en majúscules. Si alguna ciutat als Estats Units parla d'història, és aquesta! Benvinguts a Filadèlfia. Però no tot és història aquí, també és la ciutat de l'amor fraternal, la ciutat de Rocky i sobretot la ciutat del Philly Cheese steak. Una ruta lògica, almenys la que vam fer nosaltres a la nostra visita, seria del port Independence seaport cap amunt, així doncs la primera visita seria;

1 USS Olímpia el principi del recorregut de que veure a Philadelphia en 2 dies

Actualment és un vaixell museu, atracat a Independence seaport. Aquest vaixell va ser botat el 1892, just abans de la guerra Hispano – Nord-americana, en què va tenir una participació activa, sobretot a la batalla de Calvite, al golf de Manila, on va ser el vaixell insígnia de l'armada nord-americana.



  

2 Antiga borsa de Philadelphia

Primer edifici de la borsa de valors de Filadèlfia, la primera dels EUA (1790) coneguda en aquell moment com a consell d'agents de Filadèlfia.



  

3 Carpenters hall, una altra visita de les importants en veure a Philadelphia en 2 dies

Edifici on es van reunir per primera vegada el congrés continental el 1774. Era una fusteria i es reunien a la segona planta.

veure a Philadelphia en 2 dies


  

4 Betsy Ross House

En aquesta casa la Betsy Ross, va elaborar la primera bandera dels Estats Units d'Amèrica del Nord, amb les estrelles dels 14 estats que van formar primer la unió. 

Tot i això hi ha alguna teoria negacionista sobre això però no us traurem l'encant de la visita. 

D´aquí ja ens dirigirem al santuari nacional, al parc històric de la independència, the home of liberty bell. 

Però primer ens aturarem en un petit cementiri on està enterrat Benjamin Franklyn, un dels pares de la constitució a més d'inventor i científic.

veure a Philadelphia en 2 dies


  

5 Parc Històric nacional de la Independència

És un gran espai verd on trobarem the Independence hall, on es va signar la declaració d'Independència. Edifici construït el 1732 com a casa de l'Estat de Pennsylvania. Va ser seu del congrés mentre Filadèlfia va ser capital de l'estat. 

Actualment, té a més diversos recintes i un gran espai verd on hi ha l´oficina de turisme.

6 Liberty Bell, Indispensable en un recorregut per Philadelphia en 2 dies

Just davant d'Independence hall trobem la campana més famosa del món, the Liberty bell. La campana va ser feta a Anglaterra i mentre la transportaven cap aquí es va trencar. 

La van soldar dues vegades aquells anys però es va tornar a trencar i va deixar d'estar en ús. Així i tot, tothom ha utilitzat la campana com a reclam per a moltíssimes causes per la llibertat, bé sigui per les dones, pels menys afavorits etc etc etc ... 

 La campana té una inscripció que diu; "proclameu la llibertat a tota la terra, així com als seus habitants" La campana era present al moment de la declaració d'Independència.

veure a Philadelphia en 2 dies


  

7 Ajuntament de Philadelphia

The city hall, amb més de 150 metres d'alçada més l'estàtua del fundador de Filadèlfia va ser l'edifici habitable més alt del món  fins al 1908. 

 Actualment es pot visitar, tens dues opcions, un tour complet a l'edifici que ronda prop de dues hores o simplement agafar tiquet per pujar a la torre.

veure a Philadelphia en 2 dies


     

8 Skyline de Philadelphia

A partir d'aquÍ, sincerament sembla que ens trobem en una altra ciutat, allò tradicional desapareix i entra a la retina la modernitat de la ciutat i els edificis alts com a totes les ciutats Nord-americanes, a quin més original.

I com a la majoria de Skylines del món tenim on pujar i tenir les millors vistes de la ciutat, l'One Liberty observetion deck.

9 Love Park

On hi ha el monument a l'amor més conegut del món. Una foto sota el monument bé mereix la visita.

Aquí una mica cansats de caminar tot el dia, vam posar fi a la jornada, deixant per al dia següent la resta de visites. I com acabar una jornada a Filadèlfia?

veure a Philadelphia en 2 dies


     

10 Philly Cheese Steak, el moment més gustos en un recorregut per Philadelphia en 2 dies

Doncs si, la millor manera d'acabar el dia és menjant l'entrepà més famós del món, del qual ja en parlarem més endavant. Teniu dues opcions; Pat´s o Geno´s

No us preocupeu, un està davant de l'altre. Un us cridarà pels seus estridents cartells lluminosos, l'altre perquè és l'original. 

veure a Philadelphia en 2 dies


Nosaltres triem l'original Pat´s. L'endemà ens vam decidir a acabar Filadèlfia. Continuem el nostre recorregut per saber que veure en 2 dies per Philadelphia. Primer ens dirigim cap a love park, per continuar on varem acabar el dia anterior.  

veure a Philadelphia en 2 dies

11 Benjamin Franklyn Pkwy

Aquesta avinguda és un bulevard molt ample i molt semblant als camps elisis de París. No en va el dissenyador és el mateix. 

A Logan Square ens trobarem amb l´acadèmia de les ciències naturals i amb Franklyn Institut, museu interactiu de ciència. 

Si continuem l'avinguda fins al final, els bojos del cinema tindran el gran moment a Filadèlfia.

12 Rocky Steps, un altre imperdible de que veure a Philadelphia en 2 dias

The Rocky steps, com el nom diu són les escales de Rocky, aquí Rocky pujava corrent mentre entrenava a les seves pel·lícules. 

Ara qui puja les escales són els turistes. La veritat, sense ser fan i sense saber com, et veus corrent escales cap amunt i saltant com un boxejador en arribar a dalt, mentre et fan la foto de rigor. 

Jo la primera vegada, vaig anar amb un amic. Aquest fan dels de veritat de Rocky. En arribar al principi de les escales, treu el xandall Trak i em va donar ordres dels plans que volia de la seva carrera cap amunt.

veure a Philadelphia en 2 dies


Després de la superproducció cinematogràfica, a la part baixa de l'escala visita obligada a l'estàtua de Rocky.

veure a Philadelphia en 2 dies

13 Museu d´art Modern

L´edifici que ens queda a dalt dels Rocky Steps és el museu d´art modern de la ciutat de Filadèlfia. Museu altament ignorat sorprenentment ja que el principal objectiu dels visitants allà són els Rocky Steps. 

El museu acostuma a tenir exposicions temporals molt interessant. Una de molt recordada va ser la del Pintor Salvador Dali.

14 Eastern State Penitentiary

Molt a prop de Rocky steps tenim l'antiga presó Estatal. Ho interessant d'aquesta visita és veure la cel·la on es va allotjar Al Capone. 

A banda de la cel·la del mafiós podrem veure exposicions i una casa encantada. I així vam finalitzar un dels nostres recorreguts per Filadèlfia, de que veure en 2 dies per Philadelphia. 

Una ciutat imperdible, de les que et deixen empremta quan la visites. Si voleu llegir mes sobre EEUU aneu aquí  


   
                          






 


 

 

0 Comentaris