Aeroport Riyadh, el que has de saber abans d'anar-hi

Aeroport de riyadh, una trampa en mig del desert 

Realment per ser la capital d'un país, aquest aeroport no val molt. Te cinc terminals, això sí. Uns edificis espectaculars però jo vaig sortir de la de vols internacionals i hi havia un vol cada l'hora nomes.

Aeroport de Riyadh
Aeroport de Riyadh


Wifi nomes si ets Saudi 


A l'arribar el wifi no va si ets estranger, molt bé. Tu veus que hi ha una senyal wifi oberta, entres, fas el registre i despres no et dona senyal per no ser un mobil nacional Saudi. 

Jo tenia que esperar un munt d´hores i no em deixaven passar els controls encara i vaig estar per la zona d´arribades durant hores. 

Alla davant la mesquita immensa que tenen en front del aeroport, hi ha wifi gratuit de una lounge Vip, que es lliure i funciona la mar de be. 

Aeroport de Riyadh
Busqueu aquest lloc davant la terminal 2 i a les primeres cadires al entrar a la terminal teniu wifi gratis


Informació al aeroport de Riyadh


Ningú sabia d'on sortia la companyia air Arabia i després de repen tothom m'enviava a la terminal 2. Al aconseguir engaxar-me al wifi d´una sala vip he vist que sortia de la 1 però després ha sortit de la 2. 

Una mica caos la informació. De fet, molt malament en el tema informació. 

Aeroport de Riyadh
Terminal 2 Aeroport de Riyadh


A mes cada cop que preguntaves alguna cosa, et contestaven sense mirar-te, com si estiguesin parlant amb un amic invisible i no se, una mica desagradable. 

Pot ser un tema cultural, aquesta forma de parlar amb la gent, igual que els Bulgars per dir si, mouen el cap dient no o els indis per dir si fan un ball amb el cap, imposible de reproduir pero fins no et dones compte que allo vol dir si... 

Sortir al carrer a fumar 


Cada cop que sorties fora a fumar tothom t'oferia taxi com a tots aquests països però qualsevol cotxe que et veies amb la maleta es parava al costat dels taxis i s'oferia a portar-te. 

Aeroport de Riyadh
Taxis Saudis


Al final després d'un munt d'hores he passat controls i si hi havia una smoking room. 

Visats


Aquí a la web del ministeri d'afers exteriors d´Aràbia et pots treure el visat. Jo vaig treure un de trànsit 26 eur.

 Al arribar allà, et diuen que no hi han visats de transit. 144 dòlars per entrar, 122 EUR en aquell moment. Si no pagues no entres, suposo que no recuperàs la maleta i perds l'enllaç. 

Millor no treure'l online, els països de l'espai shenghen podem treure el visat on arrival. Allà explicar-los que ja has pagat un de trànsit es converteix en una odissea, ni t'entenen, ni et volen entendre.

 Transport. 


Taxi, shutles i cotxes particulars, no hi ha més, estan construint metro però aquí tothom va en cotxe. 

A la ciutat estan contruint els primers metros amb ho que ho tenen tot aixecat per obres, una d´aquestes linies anirà al aeroport pero de moment tot es mou amb taxis i cotxes particulars. 

Des de l'avio veies caravanes de cotxes de poble a poble. Hi ha un bus entre terminals i un que va a la ciutat, els conductors només parlen àrab i es va fer impossible saber fins quina hora hi ha busos. 

A part tenies que pagar en cash i per unes hores que estaria alla, em vaig negar a treure centims, ja m´havien clavat prou amb el visat. 

En taxi, aeroport a Riad 50 eur i 50 tornar, més el que et gastis allà. Sincerament, qui tingui que fer escala per aquesta zona a evitar Riad, Muscate sent res de l'altre món, era mil vegades millor que aquest aeroport i no pagues visat. 

Les pistes quan marxàvem plenes de sorra, clar, és un desert però és un aeroport internacional i estan apostant per obrir-se al turisme.

Aeroport de Riyadh


   
                          

_____________________________________________________________________________






 

0 Comentaris