BBQ a Nova York

Si avui toca BBQ. Bbq no és com tots estareu pensant, ara una barbacoa a Nova York, no. BBQ és una expressió que la gent snop de Manhattan solia utilitzar per definir els veïns d'altres barris. 

Un exemple; “Anem-nos d'aquest bar que és ple de BBQ”. BBQ per a ells significa gent del Bronx, Brooklyn i Queens. Evidentment eren altres temps, sobretot a l'època en què no era gaire segur Nova York, avui dia realment és igual de perillós que Madrid o Barcelona. 

Realment la seguretat a la ciutat és molt alta, jo mai no m'he sentit amenaçat.

  BRONX

Però realment el cinema ha fet molt de mal, evidentment hi ha algun lloc encara que no són del tot segurs com a les nostres ciutats, zones on hi ha poblats que es trafica amb drogues i no passejaries de nit. 

Doncs allà el mateix, els conjunts d'edificis socials, els coneguts projectes és el que has d'evitar de nit sobretot. I el sud de districte tampoc no és gaire recomanable.


Però totes les grans ciutats tenen la seva rebotiga. La imatge aquesta que ens han fet tenir d'aquests barris fan que molts turistes no s'hi acostin. 

La primera vegada que vaig estar, no tenia planejat per res visitar-los. Però un error en agafar el metro ens va portar allà per sorpresa, a part de l'error (agafar un metre directe) hi va haver una avaria a la línia i ens van deixar allà, al mig del Bronx. 

Recordo la cara de pànic del meu col·lega, agafant la màquina de fotos com si fos un tresor però de mica en mica vam anar veient que tot era llegenda urbana. 

Al capdavall és gent com nosaltres, si compares amb Manhattan, evidentment notes que aquí són més pobres, però la gent és bona normalment. Ja que érem allà doncs visitarem el Bronx. [
 

Yankee Stadium

La veritat d'esports americans no en sé gaire, de futbol tot però de les coses a què juguen ells no. És més, camí del Yankee Stadium ni sabia si era de beisbol o de futbol americà però sabíem de la seva fama i ho havíem vist des del riu fent el recorregut de la circle line.



Avui us puc dir que és un camp de beisbol, de l'equip dels Yankees, que aquest equip ha guanyat 27 vegades el campionat, que ells en diuen les World Series. 

Al recorregut per l'estadi us ho ensenyaran tot i amb explicacions d'un expert, veureu la sala de trofeus, guants, bats és entretingut.



 I a més està inclòs a les targetes turístiques. Per arribar a l'estadi heu de baixar-vos a la parada de metro 161 street.

Edgar Allan Poe cottage

En sortir de l'estadi, després de la visita, amb la nostra gorreta original dels Yankees, ens ficarem una altra vegada al metro per a la següent visita.


No preteneu fer-ho a peu, les distàncies al Bronx encara que no ho semblin són grans. Perquè dimensioneu una mica com és el barri, aquí hi viuen un milió i mig de persones, o sigui que és com una ciutat sencera. 

Al metro ens baixarem a Fordham road i anirem a fer una visita específica per als amants de la literatura. És la casa on va passar els últims anys, a la qual es va traslladar per una malaltia de la seva dona. 

Una caseta encantadora enmig de tant de bloc de pisos, ni pensar que fa poc més d'un segle i mig això era un entorn rural.

Bronx Litle Italy

Si Little Italy a Manhattan us va deixar amb ganes de més, aquí si tenim una veritable comunitat italiana. Passegeu per Arthur avenue, el cor comercial de Little Italy al Bronx.

New York botanical gardens i Bronx zoo

Una visita especial per als amants de la natura i sobretot per als que aneu amb nens que us farà il·lusió visitar el zoo i destensar-los de tanta visita que a ells no els interessen de vegades

Cementeri Woodlawn

Si us agrada visitar cementiris, aquest és dels més grans de Nova York, té més d'un segle i mig i aquí “només” hi ha enterrades 300.000 persones. 

Podreu visitar les tombes de grans músics com Duke Ellington, Miles Davis o Celia Cruz. També la tomba de gent molt rica com el fundador dels magatzems Macy's. 

I amb aquesta visita donarem per finalitzada la nostra estada al Bronx i ens dirigirem amb metro cap a Harlem. 

Booking.com

Harlem

Encara que no estigui inclosa a la BBQ bé mereix conèixer-la. És ben conegut per la seva música, sobretot pels clubs de Jazz. Harlem és força més petita que el Bronx, aquí podeu caminar per les visites.

Apollo theater

I aquí començarem, una visita indispensable a Harlem és l'Apollo, en aquest local van començar estrelles com Stevie Wonder, Michael Jackson, Ella Fitzgerald, Billy Holiday o James Brown. Us sonen?

Tots aquests van saltar a l'èxit a les famoses “amateur nights”.

Catedral Saint John the Divine

Sant Joan el diví o com diuen els novaiorquesos catedral de sant Joan la inacabada.


El 2001 va patir un incendi i les obres de reparació van durar fins al 2008 però actualment, malgrat les contínues obres segueix sense acabar-se.

Anar a una misa gòspel

Una altra de les atraccions és assistir a una missa Gòspel i gaudir amb la seva música. Això només ho podrem fer diumenge al matí. 

Estigueu preparats perquè hi ha misses que duren més de 2.5h però és una cosa que cal veure. Hi ha moltes esglésies que fan missa gòspel els diumenges però els horaris no coincideixen i quan creus que arribes a temps a una ja han acabat. 

Una bona opció és anar amb el tour que ofereixen les targetes turístiques; així no hi haurà errors d'horaris. Aquestes tres coses són les més imperdibles de Harlem, si acabeu amb gana en aquest barri, el vostre carrer llavors és el Malcom X Boulevard.

Queens

De Harlem en farem el salt a Queens. Amb aquesta ruta d'avui sol, esteu amortitzant de sobres la Metrocard de la que us parli aquí.

Flushing Meadows

La principal visita a Queens és Flushing Meadows, sobretot per als amants del tennis.


Però flashing Meadows, és molt més que unes pistes de tennis. És el segon parc més gran de Nova York. Aquest parc va ser inaugurat el 1939 per una fira universal.

Que veure

The Unisphere

És el monument que us donarà la benvinguda al parc, és una bola del món d´acer, realment espectacular.


Museu d´art de Queens

En aquest museu podreu veure una enorme maqueta del barri de Queens.

Esports

El més famós del barri sens dubte són els estadis esportius.

City Field

En primer lloc, tenim el City Field. Home dels Mets de Nova York. Un altre gran equip de beisbol de la ciutat. 

Si no esteu molt interessats en beisbol i ja heu visitat el Yanquee stadium, aquest malgrat la història que té el club, l'estadi no, està construït el 2009.

USTA Billie Jean King National Tennis Center


Louis Amstrong House-museum

Sortint de Flushing Meadows i caminant cap al Nord, al carrer 107 trobarem la casa museu de Louis Amstrong. O amb metro a la parada 103th street. En aquesta casa el va viure els 28 últims anys de la seva vida i la seva il·lusió era que quan ell no estigués esdevingués museu. 

I Així va ser el 2003, alguns anys després que morís la seva dona. Aquí podreu veure objectes personals del músic, instruments, discos, cartes. Les visites són guiades i duren uns 45 minuts.

MoMa PS1

És una extensió del gran museu d'art contemporani de la gran poma. Aquí es fan exposicions realment interessants, no en va el MoMa és un dels principals museus del món. El preu de l'entrada és de 10$ que bé els val. Metro Court Square

Brooklyn

Brooklyn és el barri més poblat de Nova York, 3.000.000 habitants. No en va va ser Ciutat fins al 1898, arribant a ser la quarta més poblada del país.

Que veure

Miradors

Imprescindibles, un lloc on meravellar-se amb les seves fantàstiques vistes del Pont de Brooklyn, ja en parlem en aquest article. Just al costat teniu el barri de Dumbo un pintoresc lloc per visitar.

Brooklyn Heighs

Aquest barri és la continuació de Dumbo. En aquest barri trobareu la Brooklyn Heighs Promenade, un parc al costat del riu que us ofereix també fantàstiques vistes del riu i de Manhattan.

Prospeect Park

Un dels millors parcs de nova York però aquí l'ideal seria que ho féssiu coincidir amb un diumenge que és quan se celebra el famós mercat de menjar Smorgasburg. Menjareu molt i per pocs diners.
 

Williamsburg

Un altre dels barris que cal visitar a Brooklyn, aquí és on trobareu la comunitat jueva ortodoxa de la ciutat. Actualment també és el barri Hipster de la ciutat.



És al costat d'East River i ofereix una vista magnífica sobre Manhattan.

Coney island

Conegut per la seva famosa i enorme platja urbana. Aquí cal caminar pel Boardwalk, allò que aquí anomenaríem el passeig marítim, amb l'oceà al costat. A més aquí tenim el famós parc d'atraccions Luna Park que et retrotrau a principis del segle passat, un lloc interessant de veure i imprescindible si viatgeu amb nens.



 Si de Brooklyn només voleu visitar la zona de Coney Island i gaudir del passeig marítim, les platges o anar directes a l'aquari o a Luna Park la vostra parada de metro és West 8 Street-New York Aquarium.

NOTA

Aquest recorregut que us he presentat avui és totalment inviable fer-ho en un sol dia, no ho proveu o morireu a l'intent. 

Anar fins a la porta de cada lloc seria viable però les visites són molt entretingudes totes i porten molt de temps. Només és una explicació que Nova York no és només Manhattan i hi ha molt a veure i aquí teniu idees per adaptar-les al vostre recorregut. 

 Mes articles sobre Nova York, Aquí.  


   
                          






 


 

 

0 Comentaris