Temple Blanc de Chiang Rai: Un Tresor Cultural i Espiritual

 Temple Blanc de Chiang Mai: Un Tresor Cultural i Espiritual

El Temple Blanc de Chiang Rai, conegut localment com Wat Rong Khun, és una joia de l'arquitectura budista situada a Tailàndia.

Temple Blanc de Chiang Rai
Temple Blanc de Chiang Rai

Us intentaré explicar tot el que recordi sobre el temple blanc. El primer que recordo és que estava convençut que em decebria i seria una mica bluf.

Quan un lloc el veus tant a les xarxes, esperes molt d'ell i et defrauda. I mira si era així que primer vaig visitar la ciutat de Chiang Rai i els seus temples. 

Després vaig anar cap al Big Buda, en acabar en vaig apropar al temple Blau.

Al final hi vaig anar i estava del tot equivocat, és com per l'asiàtic que veu per primer cop la sagrada família, però aquest temple és realment espectacular, de veritat que bé val una visita.

Va acabar sent un dels que més em va agradar del viatge, les fotos no l'hi fan pas justícia.


Història del Temple Blanc de Chiang Mai

El Temple Blanc de Chiang Mai va ser creat per l'arquitecte tailandès Chalermchai Kositpipat i la seva construcció va començar l'any 1997. 


Temple Blanc de Chiang Rai
Temple Blanc de Chiang Rai

Va ser concebut com un projecte personal i es va finançar amb fons propis de l'artista. La construcció del temple està prevista per a la seva finalització a mitjans del segle  XXI.

Aquest temple és més que una obra d'art; és un testimoni viu de la devoció i la creativitat humana. La visió de Chalermchai Kositpipat era crear un lloc que reflectís la bellesa de la religió budista i transmetés un missatge de pau i espiritualitat a tots els qui el visitin.

Significat Espiritual

El Temple Blanc de Chiang Mai està carregat de significat espiritual profund. Representa la purificació i la cerca de la veritat en la religió budista. 

Aquest temple està dissenyat amb una gran atenció als detalls per expressar la idea de deixar enrere els desitjos mundans i aconseguir la il·luminació espiritual.

Un dels aspectes més destacats del temple és el pont que condueix a la seva entrada principal. Aquest pont representa la transició de la vida terrenal a la vida espiritual.


Temple Blanc de Chiang Rai
Temple Blanc de Chiang Rai

A mesura que els visitants creuen el pont, es diu que estan deixant enrere les seves preocupacions i es dirigixen cap a un estat de pau i harmonia.

L'Impacte Cultural del Temple Blanc

El Temple Blanc de Chiang Mai no només és una meravella arquitectònica i espiritual, sinó que també té un impacte profund en la cultura de Tailàndia. Aquesta icona cultural ha esdevingut un símbol de la devoció i la creativitat tailandesa, així com una font d'inspiració per a molts artistes i escriptors locals.

Temple Blanc de Chiang Rai
Aqui es on hi han els lavabos, mai heu vist uns wc tant adornats?

A més, el temple és un lloc actiu de veneració i pregària per als budistes locals. La gent acudeix a aquest lloc sagrat per meditar i reflexionar sobre les ensenyances del Buda. La seva influència es fa evident en la cultura i les creences del poble tailandès, ja que promou la pau interior i la cerca de la veritat.

Arquitectura Exquisida

La arquitectura del Temple Blanc de Chiang Rai és senzillament espectacular. El temple està construït amb ciment blanc, que simbolitza la puresa i la netedat. L'ús d'aquest color reflecteix la idea de la purificació de l'ànima.


Temple Blanc de Chiang Rai
Temple Blanc de Chiang Rai

Un dels elements més destacats és el saló principal, que es caracteritza per les seves parets recobertes de miralls. 

Aquesta característica arquitectònica crea un efecte sorprenent quan els raigs del sol es reflecteixen, donant la sensació que el temple brilla com si estigués fet d'argent.

Els murals interiors estan plens de simbolisme budista i històries religioses. Cada detall té un significat profund i ens transporta a les ensenyances del Buda.

El Futur del Temple Blanc de Chiang Mai

El Temple Blanc de Chiang Rai continua evolucionant i creixent. Chalermchai Kositpipat, l'artista i arquitecte darrere d'aquesta obra mestra, ha treballat incansablement per assegurar-se que el temple segueixi sent una representació viva de la religió budista i la cultura tailandesa.

Amb els anys, s'han afegit nous edificis i característiques al recinte del temple. L'artista ha estat dedicat a la seva missió de dur a terme aquest projecte i de compartir la seva visió amb el món. 

El Temple Blanc de Chiang Rai continua sent un lloc en constant evolució, amb nous elements que s'afegeixen regularment.

Com Arribar al Temple Blanc de Chiang Mai

Si esteu planejant una visita a Tailàndia i teniu interès en veure aquesta meravella arquitectònica i espiritual, us agradarà saber com arribar-hi. 

El Temple Blanc de Chiang Rai es troba a uns 15 quilòmetres a l'oest del centre de la ciutat de Chiang Rai. Al costat de la primera parada de bus de la ciutat quan vens de Chiang Mai.

Podeu arribar-hi de diverses maneres:

En Cotxe o moto: Si teniu accés a un cotxe, podeu conduir fins al temple. Hi ha aparcament disponible a prop. Si no feu com la majoria de turistes que s´allotgen a Chiang Rai, llogar una moto ( 4 o 5 euros) i cap alla.

Temple Blanc de Chiang Rai
Temple Blanc de Chiang Rai

Taxi o Tuk-Tuk: Podeu agafar un taxi o un tuk-tuk des del centre de Chiang Rai. Assegureu-vos de negociar el preu abans de pujar.

Autobús Turístic: Molts autobusos turístics ofereixen visites guiades que inclouen una parada al Temple Blanc de Chiang Rai.

La majoria d´aquestes excursions surten de Chiang Mai i aprofiten per veure el temple Blanc, el temple Blau i a la tarda anar al triangle daurat.

Preu entrada

El preu son nomes 100 Baths a finals del 2022.

Temple Blanc de Chiang Rai
Temple Blanc de Chiang Rai

Visita Obligada a Tailàndia

Si esteu planejant un viatge a Tailàndia, el Temple Blanc de Chiang Rai ha de ser a la vostra llista de llocs per visitar. És una experiència que captivarà els vostres sentits i enriquirà la vostra ànima.












   
                          

0 Comentaris