Com anar a Washington

Washington Dc sol ser una destinació secundaria, la qual visitar en una escapada en un viatge a Nova York i bé mereix una estada d'un parell de dies almenys. 

La capital dels Estats Units té molt a oferir-nos i no us ho podeu perdre, intentarem explicar aquí com arribar i moure's i tota la informació que us pot fer falta per anar-hi. 

Les excursions que solen oferir son d'un dia a Washington des de Nova York no acostumen a ser suficients.

Si un no té gaire temps pot ser una solució per fer-se una idea, veient el capitoli, la casa blanca per fora i alguns dels memorials als ex-presidents com Lincoln o Washington.

WASHINGTON DC

Aquesta ciutat va ser projectada i realitzada destinada al govern del país a la fi del Segle XVIII. 

Sola, forma un districte federal, el districte de Columbia. La seva població són només 700.000 i pocs habitants però amb la seva àrea metropolitana arriba als 4 milions d'habitants.

COM ARRIBAR

AEROPORTS

La capital de Estats Units te 3 aeroports

RONALD REAGAN

El més proper a la ciutat és el Ronald Reagan, a Virgínia al comtat d'Arlington. No és el principal aeroport de la ciutat però compta amb un pont aeri amb Nova York (La Guàrdia) i un altre amb Boston.

Washington Dc sol ser una destinació secundaria


Els seus vols solen ser nacionals, de no més de 2000 milles i de fet és conegut pels locals com The National. 

Això és per temes de contaminació acústica i per l'interès de desviar vols al principal aeroport Dulles. El Ronald Reagan és un gran centre de connexions per a American Airlines.

COMO ARRIBAR

Està connectat amb la ciutat amb transport públic, pots arribar a la ciutat amb bus i metro.

METRO

Situat entre les terminals B i C, només cal seguir les indicacions. És la manera més barata d'arribar a la ciutat. 

Aquí teniu la línia groga i la blava que us portaran a la ciutat, ja dependrà del vostre destí. El preu dependrà de la zona on vagis. .

TAXI

La forma més ràpida sens dubte d´arribar a la ciutat, el preu està sobre els 20$ depenent de la destinació.

Washington Dc sol ser una destinació secundaria


 És bo que l'aeroport estigui tan a prop de la ciutat.

BUS

Hi ha línies de bus que et portaran a la ciutat però no es una opció per el preu , a partir de  16$ quan el metro val 2 o 3 dolars depenen del lloc on vagis.

TRASLLAT AMB VEHICLE PRIVAT

Pot resultar l'opció més cara però depenent de la gent que aneu no ha de ser així.

LLOGUER DE COTXE

Per a una gran ciutat llogar un cotxe no és una bona opció ja que les comunicacions entre el centre i els centres d'interès turístic estan molt ben comunicades i els pàrquings als Estats Units són realment cars.

Si la vostra intenció és fer excursions com Gettysburg si pot ser una bona opció però si no serà més aviat un destorb. Washington té molt a prop entre si tots els llocs que cal visitar.

AEROPORT DULLES

Aquest aeroport està situat a 32kms de la ciutat i el normal és que hi arribeu si veniu directament des d'Espanya o una altra destinació internacional. 

És un aeroport gran però no és un monstre tot i estar a la capital dels Estats Units. Només compta amb una terminal dividida en 4 mòduls. 

Si veniu d'un vol internacional l'arribada la fareu en una cantonada de l'edifici, força a prop de l'espai per recollir maletes, no com altres aeroports que heu de fer llargs recorreguts.

METRO

És ben senzill, només heu de seguir les indicacions de Silver Line Express bus i després d'un passadís, abans de sortir al carrer teniu un taulell on comprar els tiquets de l'autobús que hi ha al davant.

Washington Dc sol ser una destinació secundaria


 Si parlàvem de metro i us estic ficant en un bus però per agafar el metro primer haureu d'agafar un autobús que us portrà a la parada de Wiehle-Reston a la línia de color de plata. 

Silver Line Express bus és el nom de l'autobús que heu d'agafar, el cost és de 5$ i la durada del trajecte és un quart d'hora més o menys.

Washington Dc sol ser una destinació secundaria

Un cop arribeu a l'estació de metro compreu targeta de metro, la recarregueu i cap a la ciutat.

BUS

Potser una de les millors opcions per arribar a Union Station és el bus Virginia Breeze que per 19$ us portarà. 

És més car que el metro però no haureu d'anar fent transbordaments. El desavantatge? Segons l'hora entrar a Washington és complicat.

TAXI

L'opció que més ens agrada a tots per la comoditat del servei, sobretot el primer dia que un va molt perdut. Seguint indicacions a l'aeroport, us portaran a la planta baixa del mateix i allà al carrer els trobareu.

Washington Dc sol ser una destinació secundaria


 El preu actualment està al voltant de 80$ per a un trajecte de l'aeroport Dulles a Union Station. TRASLLATS PRIVATS A LA CIUTAT És una alternativa als taxis i amb un servei més personalitzat i depenent del nombre de passatgers pot ser interessant.

AEROPORT INTERNACIONAL DE BALTIMORE/WASHINGTON THURGOOD MARSHALL

Tercer aeroport de la capital dels Estats Units. Està situat a 48 km al nord-est de la ciutat i a uns 16 km al sud de Baltimore. 

A aquest aeroport només arribareu si viatgeu amb British o alguna companyia Americana o Canadenca. També si veniu de Cancún.

COM ARRIBAR A WASHINGTON DC

TAXIS

Aquest aeroport és realment lluny de la ciutat i el trajecte fins al Downtown us pot costar prop de 100$. És una opció.

TREN

En sortir de la terminal busqueu els indicatius que us dirigiran al shuttle, (Amtrak/Marc) que us porta a l'estació de tren.

Washington Dc sol ser una destinació secundaria

Aquest bus a 10m us deixa a l'estació de tren. Allà heu de comprar el tiquet a la maquineta. La màquina, encara que d'Amtrak, la darrera opció que et dóna és comprar tiquets de MARC. 

Aquesta és la vostra opció, compreu el tiquet del tren Marc i aquest us portarà a Union Station per tan sols 7$. La vostra andana serà la de l'altra banda d'on compreu els tiquets.

BUS

És només una bona opció si aneu a Baltimore, que per 2$ tindreu serveis convencionals de línia. Per Washington hi ha alguna companyia que els fa, però el preu s'eleva als 20$

TRASLLAT PRIVAT

És la gran opció per atenció, comoditat i personalització del servei. També és la més cara.

A WASHINGTON DES DE NUEVA YORK

EXCURSIÓ ORGANITZADA

És la més comuna per als que no tenen intenció de pernoctar a Washington Dc. Us recullen al matí i a la nit us deixen al vostre hotel. Aquí podeu consultar alguna d´aquestes excursions.
¿Qué vas a hacer en Washington?

COTXES DE LLOGUER

Aquesta opció la vaig fer un cop en un petit Road trip des de Masachusets. La veritat, un cop aconsegueixes sortir de Nova York és força fàcil tot dependrà de l'hora d'entrada a Washington.

L'avantatge és que agafes el cotxe a Nova York i pots lliurar-lo al mateix centre de la ciutat, a unió Station. 

El trajecte dura prop de 4h. Segons la ubicació del teu hotel potser t'interessa més deixar-ho el The National o Ronald Reagan airport.

BUS

Són moltíssimes les companyies que fan el trajecte Nova York Washington. Les principals són Megabus, Flixbus Greyhoud

Tots surten de Manhattan però els preus poden variar molt segons l'horari que agafeu o amb l'antelació que l'agafeu. Solen ser a partir de 8$ els preus. Totes arriben a Unión Station.

AVIÓ

Hi ha un pont aeri entre La Guàrdia i el Ronald Reagan. Aquí podeu comprovar preus, poden anar a partir d'uns 45$ per trajecte però també dependrà de l'època i amb l'anticipació que compreu.

L'avantatge? La rapidesa amb què et plantes a Washington Dc, encara que després has de tenir en compte el trajecte de l'aeroport al centre, així i tot guanyes força temps.

TREN

Amb aquesta opció seràs a Washington en unes 3 hores, una mica menys. Els trens surten de Penn Station i la companyia que realitza aquest trajecte és Amtrak, si seguiu el link podreu veure preus i horaris. 

Els preus solen anar entre 35$ i 150$ per això millor revisar la web per veure amb el vostre horari quines opcions de preu teniu.

METRO A WASHINGTON

El metro aquí funciona amb una targeta que heu d'anar recarregant per l'import que vulgueu. El metro com a molt l'utilitzareu si teniu l'hotel lluny del centre i poca cosa més, bo per acostar-vos al cementiri d'Arlington. 

Realment per conèixer Washington, l'ideal és començar des d'Union Station i ben a prop tens el Capitoli, la biblioteca del congrés i allò que aquí seria el tribunal suprem, allà és la cort suprema. 

A partir d´aquí, les principals atraccions de la ciutat les teniu en fila. Només cal anar baixant pel mall i veureu tots els museus, memorials, la casa Blanca, agències estatals de tota mena fins al final on us trobareu amb el memorial a Lincoln. Aquí us deixo el pla del metro.

Washington Dc sol ser una destinació secundaria


 És un metro realment profund en comparació amb els que tenim aquí al nostre país, tens realment la sensació de baixar a un búnquer quan entres.

Washington Dc sol ser una destinació secundaria


HOTELS

L'elecció d'hotel ja dependrà de cadascun i de les vostres necessitats. Com més a prop del Mall seran més cars I els més barats estaran allunyats. 

Tingueu en compte que l'oferta d'hotels no és ni de bon tros com la de Nova York i segons l'època que aneu, millor agafar-ho amb anticipació. 

Un tip per als hotels a Estats Units. Agafar hotels entre setmana, excepte a Nova York i algun altre lloc, us pot sortir molt barat i sobretot si és fora de temporada i en hotels cars, jo he aconseguit habitacions a Hiltons per 40$ la nit 2 persones al novembre o aquí mateix a Washington també fora de temporada sempre he dormit a Melrose av en bons hotels a prop de la Casa Blanca.

Aquí podeu buscar Hotels. Booking.com Gaudiu Washington, si Nova York és la capital del món, Washington és la capital de l'imperi, és com passejar per Roma al S.I són espectaculars els edificis oficials allà. Mes articles de Washington aquí

                          

   
                          






 

0 Comentaris