Informació útil per visitar Nova York

Informació útil per visitar Nova York Pensant en programar un viatge a Nova York? Doncs en aquest article t'anem a donar tota la informació útil per ajudar-te a programar-ho.

L'arribada

L'arribada més comuna és amb avió, tret que estiguis fent un road trip pels Estats Units. Nova York compta amb 3 aeroports internacionals, si viatges des d'Europa el més comú és arribar al JFK o Newark. El tercer aeroport és la Guàrdia.

JFK


visitar Nova York

És un dels principals aeroports del món. Compte amb nou terminals enllaçades entre si per un tren gratuït fins al 2019. Actualment costa 7.75$.

Metro


visitar Nova York

 L'Airtrain us portarà fins a la parada de metro Howard Beach. Allà podreu agafar la línia A de metro. Aquesta línia us portarà fins a Manhattan. El preu del bitllet és de 3$ si no teniu Metrocard. Més baix us expliquem com funciona la Metrocard, companya indispensable a la teva visita a la ciutat.

Tren

Per anar amb tren a la ciutat, hauràs de continuar amb l'Airtrain fins a Sutphin Blvd. El trajecte és més ràpid que amb el metro (35 minuts) però també és més car, pot arribar a costar el bitllet fins gairebé 11$ depenent de l'hora quins viatges.

Taxi

visitar Nova York


 L'opció més còmoda, sens dubte, que no la més ràpida sempre, dependrà del trànsit. També la més cara evidentment. El preu fins a Manhattan és aproximadament uns 70$.

ALTRES OPCIONS

Evidentment hi ha multitud de maneres d'arribar a la ciutat també. Una d'elles són les furgonetes compartides contractades en línia. Aquestes tenen avantatges i desavantatges. Si l'agafes sol, l'avantatge és que et deixés ràpidament al mateix hotel, desavantatge? Et sortirà car. Si viatges amb més gent aconseguiràs que el preu sigui menor però com que no siguis el primer a desencotxar, et faràs un tour per diferents hotels de la ciutat i se't farà etern.

Una altra opció és NYC Express bus. Té una freqüència de cada 30 minuts i el preu és de 20$.

I finalment, si voleu arribar a Nova York a l´ho gran. Teniu les Limusines! El preu varia segons la companyia que contracteu, sol ser sobre uns 200$, encara que alguna vegada he vist alguna oferta de 180$. La veritat? Si aneu un grup de 6 o 7 i no cabreu en un taxi, donar-vos un gust, no us sortirà tan car entre diversos.

AEROPORT NEWARK

Est és el segon aeroport de Nova York, està situat a 25kms de la ciutat.

TREN

A aquest aeroport l'opció més barata per anar a manhattan és el tren. Heu de prendre l'Air train com a JFK, fins a la parada Newark Liberty. Allà teniu dues línies de tren que us portaran al centre de Manhattan, just a Penn Station.

TAXI

És l´altra opció que teniu, el preu fins al centre de Manhattan és d´uns 90$.

TRANSPORT PUBLIC

Metro

Sens dubte la millor manera de moure's per Nova York, sense embussos i amb comunicació a tot arreu.

METROCARD

El primer que heu de fer és comprar una targeta Metrocard. Aquesta és una targeta recarregable.

visitar Nova York

El preu del bitllet senzill costa 2.75$ i pots anar recarregant la targeta Metrocard de viatge a viatge. També podeu recarregar bons com els de viatges il·limitats per 7 dies o per un mes. L'opció d'una setmana costa 33$ i si t'estaràs uns dies movent-te per la ciutat visitant tot el possible, és una gran opció. La recàrrega il·limitada mensual costa 127$.

OMNY

ÉS el nou sistema de pagament que haurà substituït a la Metrocard en 3 anys. Actualment només està disponible a algunes estacions i només permet comprar bitllets d'un viatge. El sistema funcionarà amb tecnologia contactless a través del mòbil, un Smartwatch o mitjançant la targeta de crèdit.

BUS

L'autobús local funciona igual amb la Metrocard, el preu del bitllet senzill també és de 2.75$ ¿Qué vas a hacer en Nueva York?

TAXI

No és fàcil a Nova York fer una foto dels carrers i no aparegui el groc d'algun dels seus taxis. Els trobareu per tot arreu. Només heu d'aixecar la mà per gaudir dels vostres serveis i us sorprendrà el preu, no són tan cars com la imaginació popular difon. El preu mitjà d'una cursa és de 8.50€. La baixada de bandera és de 2.50$, també hi ha alguns suplements com el nocturn, de les 20.00h fins a les 6 de la matinada i és de 0.50$. Un altre suplement és el d'hora punta, de 4 de la tarda a 8 de la tarda i costa 0,90 $. A això haureu de sumar una propina del 10% al 15% del total de la cursa. El servei és molt professional i la millor opció en aquest tipus de transport. A part dels 13500 yellow cabs, teniu milers de Vtc´s i fora de Manhattan hi ha els Green cabs.

LLOGUER DE COTXE

Opció totalment no recomanable per gaudir de la ciutat. A part del cost del lloguer del vehicle, si teniu l'hotel fora de Manhattan, cada cop que entreu haureu de pagar un peatge (de sortida no). Durant les vostres visites a llocs d'interès haureu de pagar pàrquings i allà us adonareu de com són de barats els pàrquings de la vostra ciutat comparats amb Nova York. El 2008 vaig cometre l'error de llogar un cotxe dos dies abans d'iniciar un Road trip i aquells dos dies, cada cop que aparcàvem el preu era de 25$ l'hora.

VISITAR NOVA YORK

Si el vostre objectiu és visitar el major nombre de punts d'interès i atraccions de la ciutat us recomanem que compreu una targeta turística. Targetes turístiques en teniu diverses. El consell és mirar bé que us ofereix cadascuna, algunes d'aquestes targetes són bones escollir-les pel gran nombre d'atraccions que ofereixen, d'altres pels dies que ofereixen.

visitar Nova York

 Les principals targetes són; City Pass New York pass Sightseeing pass Explorer pass La veritat és que hauràs de dedicar una estona a estudiar quina et convé més, no és una decisió fàcil i cal encertar perquè no són barates. Encara que no siguin barates, no et preocupis, t'estalviaran molts diners.

CITY PASS

Targeta perfecta si et va la calma i tens 15 dies o més de vacances. Aquesta targeta costa 136$ per a adults i 112$ per a nens. Inclou 6 atraccions sol, les principals de la ciutat Empire State Building Museu d´Història natural El metroplitan Museu El mirador Top of the Rock, del Rockefeller centre o Museu Guggenhein Estàtua de la Llibertat i Elis Island o un creuer amb la circle line Memorial i museu de l'11S o el museu del Mar, Aire i espai Tens 30 dies consecutius des de la primera entrada per veure les 6 atraccions, temps més que suficient.

NEW YORK PASS

T'agrada devorar les ciutats sense deixar ni un racó per explorar i sense por a l'esgotament? Aquesta és la teva targeta. Agafa un mapa, una metrocard, la New York Pass ia devorar Nova York. Aquesta targeta només inclou més de 100 atraccions, te'n llistaré algunes però et recomano vagis a la seva web per veure el llistat complet. Empire State Building• El mirador Top of the Rock One World Observatory Bus turístic (1 dia) Memorial 11s Madame Tusauds The ride Metropolitan museum Medison Square Garden Radio city hall MOMA Guggenheim Etcetera… El truc en aquesta targeta és que no tens 30 dies per veure-ho tot. Preus a partir de 139$ Les vegades que he agafat aquesta targeta sempre vaig agafar l'opció de 3 dies però no existia la de 4 dies aleshores amb el que potser és millor opció per anar una mica més relaxat.

Sightseeing pass

Aquesta targeta funciona pràcticament com l'anterior. Teniu l'opció de 1,2,3,5,6,7 i 10 dies. Preus a partir de 129$

visitar Nova York

 Inclou com l'anterior més de 100 atraccions per visitar. Amb totes aquestes targetes tindreu prioritat a l'entrada i no haureu de fer cua a cap lloc. Mes informació sobre les targetes turístiques aquí.

Electricitat

Per poder endollar els teus aparells a l'hotel, tingues en compte que el corrent és 110-120 volts i les clavilles dels endolls són planes. Amb tota aquesta informació, ja podeu obrir les maletes a l'hotel i llançar-vos a descobrir la capital del món!  


   
                          






 


 

 

0 Comentaris