10 Imperdibles de Nova York

 

En aquest article explicarem els llocs que no et pots perdre si vas a Nova York, sobretot si tens pocs dies. 

De vegades quan un programa un viatge no sap ben bé quants dies quedar-se en una ciutat. Depèn de molts factors a vegades és el temps de què disposem, els diners que volem gastar, les expectatives que portem sobre una ciutat i mil coses més. 

A mi em va passar amb Nova York, no creia que em pogués oferir gaire però així i tot em vaig reservar 10 dies per visitar-la, pensant que si no m'interessava podria fer excursions a altres llocs.

 A l'hora de ser a Nova York, em tenia enamorat, atrapat per sempre. Us recomano que planegeu com a mínim una estada de 7 dies, suficients per tenir una visió general de la ciutat però si la voleu conèixer bé planejar-vos la resta de la vostra vida allà. 

De vegades per circumstàncies un no té aquells dies que necessitaria i només disposa de 3 o 4 dies per descobrir Nova York. 

Us orientarem en aquest article sobre els llocs que no us podeu perdre. Primer, si és la vostra primera vegada a la ciutat, procureu no anar amb algú que ja hagi estat l´hi farà mandra fer segons quines cues per segona vegada. 

Normalment la segona vegada que es visita Manhattan la gent vol experiències més que no pas visites. Un espectacle de Broadway, un partit de beisbol o NBA, un sopar en cert lloc conèixer bé a fons només un barri. La primera vegada la majoria el que volem és conèixer el màxim possible i a això ens hi posem. Comprem la Metrocard i comencem!

L'ESTATUA DE LA LLIBERTAT

Sens dubte el monument pel qual es coneix més a Nova York. Val més visitar-la el primer dia a primera hora i ja després ens dediquem a Manhattan exclusivament. 

Aquí com ja he explicat en altres articles cal anar d'hora, les cues i els controls que cal passar des de l'11S són de campionat. Hem d'estar disposats a dedicar gran part del matí a la visita.



   

La visita a l'estàtua de la llibertat està inclosa a les targetes turístiques de manera que no haureu de pagar. El que no està inclòs és pujar a la corona de l'estàtua que val 23 $ més. 

Al trajecte us inclouran Ellis Island, l'illa on arribaven els immigrants al país. Allí feien el control migratori i normalment la majoria entraven.

BROOKLYN BRIDGE

El pont de Brooklyn, sens dubte, és una altra de les icones de la ciutat que un no pot deixar de veure ni deixar de creuar. 

Un cop ens deixeu el ferri a Battery Park caminarem pel costat d'East River i de seguida arribarem. Primer tindrem unes vistes magnífiques des del renovat Pier17. 

Després entrarem una mica a Manhattan fins al City Hall Park i començarem la caminada del pont. És una passejada fàcil de fer, agradable amb incomptables perspectives del Downtown i si fa bon temps us creuareu amb molta gent.

llocs que no et pots perdre


 
En arribar a l'altra banda trobarem Main Street Park que ens regalés unes de les millors vistes del pont i de Downtown. A la dreta també tindrem Manhattan Bridge.

EMPIRE STATE BUILDING

Una altra icona imperdible de Manhattan és sens dubte l'Empire State Buiding. Plató d'incomptables pel·lícules i visible des de la majoria dels miradors de la ciutat. 

Realment ho he col·locat aquí en tercer lloc per importància i perquè ens va de pas amb el recorregut però jo el visitaria de nit i ens oferirà un espectacle de llums i vistes de la ciutat.

llocs que no et pots perdre

 Inclòs a les targetes turístiques també. Així que anem a buscar un altre mirador.

THE EDGE

Per tenir les vistes d'un mirador de dia ja serà la vostra elecció si només teniu temps per a un. Tenim l´Empire State, l´One World, Top of the Rock i The Edge. Jo sincerament agafaria The Edge, per la novetat del lloc per les magnífiques vistes, per la sensació de vertigen a les cantonades de la seva terrassa a l'aire lliure. Al Top of The Rock també teniu terrassa, amb unes magnífiques vistes de Central Park i cap a l'Empire State, dependrà de vosaltres, evidentment és més icònic que un mirador nou però a The Edge l´hi fa especial aquestes vistes cap a Downtown amb Hudson river allà mateix i fins i tot veureu l'estàtua de la Llibertat. L'altra opció és l'one world si plou perfecte perquè el mirador és interior i les vistes també són fantàstiques. L'ideal és pujar a tots, ja que tots estan inclosos en targetes turístiques, però en aquest article estem parlant d'un recorregut amb molt poc temps .

TIMES SQUARE

Aquí no farem cues, segons l'hora estarà fins a la bandera de gent però no es pot anar de Nova York sense trepitjar Times Square. 

El melic del món, títol que han ostentat dignament moltes ciutats al llarg de la història, actualment sens dubte aquest és el centre del món, títol usurpat a Picadilly Circus. 

Deixeu-vos meravellar pels llums, per la gent, gaudiu de cada centímetre de la plaça. Aquí heu de venir de dia i de nit quan la ciutat en treu el millor.

llocs que no et pots perdre

CENTRAL PARK

Una altra visita imperdible de la ciutat és sens dubte passejar per Central Park. Visitar els llacs, el Sheep meadows o l'emotiu Strawberry Fields. 

Si el temps es poquet el recorregut es pot fer amb bicicleta però imperdonable perdre-s'ho.

llocs que no et pots perdre


El MET

Si només ens dona per visitar un museu a la ciutat, aquest és. Un recorregut per la història dels darrers 5000 anys i amb una col·lecció de més de 2 milions d'obres, el fan imperdible. 

Aquí cal reservar-se hores per veure-ho, mínim dos i escaig però no sortireu decebuts ja que recorrereu totes les èpoques de la nostra civilització des d'Egipte a l'època dels Grecs i Romans fins als nostres dies veient pel camí molts dels millors quadres de la Història . Una altra visita inclosa a les targetes turístiques.

WALL STREET

Un altre lloc mític que cal veure sens dubte és Wall Street. La borsa de valors de Nova York que mouen els diners del món. 

Aquesta visita potser la podríem fer en baixar del ferri de l'Estàtua de la Llibertat o després de recórrer el pont de Brooklyn. No oblideu veure el toro de Wall Street i tocar-li les parts que us portarà sort.

MIRADORS

En aquest article, us recomanava veure alguns miradors gratuïts de la ciutat i en aquest apartat us recomano aquest article una altra vegada. No hi ha res més màgic que quedar-se a un d'ells i deixar passar la tarda veient com canvia la llum i els colors de la ciutat. Trieu el vostre i gaudiu-lo.

ESPECTACLES

Una gran opció per acabar la nostra visita a la ciutat és veure un espectacle en directe, si us agrada l'esport tindreu moltes opcions, com a partits de la NBA, entrar a un partit de Beisbol i començar a comprendre aquest esport amb un camp triangular, futbol i el més gran espectacle per a mi seria un partit d'Hoquei Gel al Madison Square Graden. 

Si el vostre és la música, tampoc us quedareu curts d'opcions. Una nit al Carnegie Hall pot ser una gran opció, si no tenim espectacles de Broadway o segur que hi ha algun concert els dies que hi estigueu, també podeu gaudir d'un espectacle de music hall.  Infinites possibilitats en una ciutat que no us l'acabareu mai. 


   
                          






 

0 Comentaris