El Midtown de Manhattan

Un dia més ens despertem a la Ciutat que mai no dorm, amb ganes de conèixer i caminar. El recorregut per Midtown, encara que no és gaire llarg, necessitarem dos o tres dies per completar-lo. 

Avui només farem la primera part, en altres articles ja us aniré posant la resta. Si sou afortunats de tenir l'hotel a Midtown, les opcions per fer esport a primera hora del dia són moltes, sinó aquí podeu trobar hotels al centre de la ciutat.

ganes de conèixer


Midtown és la localització perfecta per visitar aquesta gran ciutat. Si us agrada fer esport en despertar-vos en aquesta localització tindreu ben a prop Central Park per fer una mica d'exercici abans de visitar la ciutat.

Chelsea Pier Golf

Una opció original i diferent per fer exercici és llençar unes boles. Golf? Si golf a la gran poma, bé de fet és un pitch and putt. 

Aquest club ens ofereix l'oportunitat, durant una hora de llençar il·limitades boles per 30$. Però això no és el més increïble d'aquest club. El que és realment increïble són les vistes que ofereix, un autèntic espectacle jugar a golf davant del riu Hudson. Per arribar-hi el metro més proper és la 23th Street de la línia blava. 

Un cop exercitats en aquest magnífic club de golf, comença l'exercici de debò.

High line Park

Sortirem del club de golf direcció est i en pocs minuts ens trobarem amb la High line. 

Què és la high Line? La high line, era una línia de vies de tren elevades per evitar el perill que suposava el transport de mercaderies al mig de la població, des del port. 

Moltes fàbriques i magatzems van haver de tenir els magatzems i molls de descàrrega als pisos elevats.

ganes de conèixer


 El 1980, aquesta línia va fer el seu darrer recorregut.

El parc

El 2003 es va establir el concurs per presentar projectes per recuperar la High line i el 2009 se n'inaugurava la primera secció. 

És un parc elevat a 9 metres del terra i amb gran contingut cultural, al llarg del trajecte és fàcil trobar artistes de diferents disciplines actuant i creant en viu al parc. 

El parc a banda d´oferir unes magnífiques vistes, teniu diferents punts d´entrada i sortida, exactament 10 dels quals 5 són amb ascensor, que són el de Gansevoort, i els carrers 14, 16, 23 i 30. 

El recorregut total del parc és de 2.3kms i estigueu atents, a l'hivern tanquen a les 5, a la tardor i primavera a les 22 ia l'estiu us deixaran estar fins a les 23h.

Hudson Yards

La high line ens desemboqués a Hudson Yards. D'aquest nou barri de Nova York ja hem parlat en aquest article on teniu tota la informació necessària per visitar el lloc. 

Un nou barri a la ciutat de Nova York, amb dues visites indispensables si veniu a la gran poma. The Vessel i The Edge.

Ganes de conèixer


No hi ha excusa que valgui per no pujar a The Edge, possiblement el millor mirador de la ciutat actualment.

Circle Line Sightseeing Cruises

La nostra següent parada serà the circle line, un vaixell que ens portarà al voltant de tot Manhattan partint d´aquí del Pier 82, a menys d´una milla de Hudson Yards. 

Aquesta línia de vaixells ofereix, crec, que fins a 5 recorreguts diferents però com aquesta inclòs al New York Pass farem el més llarg, el que envolta tota l'illa de Manhattan. 

Aquest recorregut dura 2h i 30 minuts. Part direcció sud, cap a battery park, podrem veure tot Downtown des de l'aigua, també veurem Ellis Island i Liberty Island però tingueu en compte que aquest vaixell no fa parades, només fa un sightseeing. 

Després remuntant east river, passarem per sota de Brooklyn i Manhattan bridge. Seguirem remuntant veient una banda Queens i l'altra Midtown.

Ganes de conèixer


   
Al final passarem per Harlem i el Bronx i ja anirem a encarar al riu Hudson per tornar al mateix lloc.

Intrepid sea air & space museum

Un cop a terra una altra vegada, ben a prop tenim una altra atracció inclosa a les targetes turístiques.

Ganes de conèixer



Visita obligatòria si aneu amb nens o amb un amic boig per les batalles i guerres com em va passar a mi.

Madame Tussauds

Una altra atracció inclosa a les targetes turístiques és el museu de cera. Una bona atracció, també, sobretot si aneu amb nens, encara que jo vaig estar sol i ho gaudeixi força.

Ganes de conèixer


  

Times Square

Si Nova York és la capital del món, benvinguts al centre del món. Fent aquest recorregut aquí arribarem quan ja està fosquejant gairebé i és quan brilla de veritat aquesta plaça, a l'hivern a les 4 de la tarda enfosqueix ( més tard a l'estiu, és clar) i és quan Nova York es posa estupenda. 

Una de les coses que mai no oblidés és la meva primera visita a Times Square, recordo que era la nostra primera tarda a Nova York i pujàvem per Broadway au. Caminant per treure'ns l'angoixa de les hores d'avió. Al fons es veia una resplendor.

Ganes de conèixer


 Vaja! Què serà això? I seguíem pujant Broadway au i la resplendor cada vegada més gran i més gran, igual que la nostra intriga i en arribar a la resplendor, l'impacte per a les nostres vistes, Times Square exhibint-se amb tota la seva espectacularitat.

Ganes de conèixer


Recordo que va començar a ploure i així i tot ens vam quedar com 2 hores fotografiant-ho tot, Per moltes vegades que torni mai oblidaré la meva primera vegada allà. No s'assequi explicar-vos, aneu i gaudir-ho ia veure com ho expliqueu vosaltres després. Us podria explicar les botigues que hi ha els cartells, la història, que antigament no era una zona gaire aconsellable, avui dia simplement per a és el centre del món.

Empire State Building

Un cop immortalitzat per sempre a les nostres càmeres, encara ens quedés temps per a una visita que tanca més tard i és un altre imperdible de Nova York, the Empire Satate Building.


 Baixarem per la 7th Ave fins al carrer 34th i girarem a l'esquerra, després de creuar la 6th ave ens trobarem l'icònic edifici. Al matí hem tingut les vistes de The Edge, a Hudson Yards i acabarem amb unes magnífiques vistes de Manhattan des de dalt i de nit.

 
L'horari per visitar-lo és de 8 del matí a 2 de la matinada, la darrera pujada és a les 1.30h. L'entrada va inclosa a les targetes turístiques. 

A nosaltres en pujar ens van regalar una altra entrada gratuïta vàlida per dos anys. Un consell, abans d'anar mireu el cel, si hi ha núvols no aneu, us trobareu amb un cartellet que posa Visibility zero. En fi, crec que aquí podem posar punt final a la primera part de la nostra visita a Midtown amb aquestes vistes espectaculars. Mes articles sobre New York, cliqueu aqui 


   
                          






 


 

 

0 Comentaris