Els millors memorials a presidents dels EEUU

Si algun país hi ha al món amb més sentit patriòtic crec que aquest és sens dubte els Estats Units i ho demostra amb els memorials als seus presidents. Un país on, a tot arreu, podràs veure banderes del país. Totes parts, no em refereixo a llocs oficials, sinó també a oficines, botigues, jardins, parcs..etc. Doncs com no, un país tan patriòtic, té una infinitat de monuments als seus expresidents a la capital. Per fer aquest circuit visitant els memorials als expresidents, una bona opció és creuar el riu Potomac i entrar a Virgínia i plantar-nos al cementiri d'Arlington.

Es pot arribar fàcilment amb metro, parada ARLINGTON CEMENTERY METRO STATION.

memorials als seus presidents

Memorial JF Kennedy

Un cop al cementiri pujarem fins a la tomba de John F. Kennedy, al mateix memorial es troba enterrada la seva dona Jaqueline Onassis. Al memorial destaca la flama eterna.

memorials als seus presidents

 
Uns 15m més cap amunt està enterrat el seu germà Bobby Kennedy, també assassinat. El memorial està alineat amb el de G. Washington.

Memorial William Howard

Al mateix cementiri tenim també el memorial del president William Howard, presidi el país del 1909 al 1913. L'horari de visita del cementiri d'Arlington és de 9 del matí a 7 del vespre (a les 5 a l'hivern) Un cop allà, cada mitja hora podràs veure el canvi de guàrdia, cada hora a l'hivern, a la tomba del soldat desconegut.
Un cop visitat Arlington, ens dirigirem a una encantadora illa al riu Potomac.

Memorial Theodore Roosvelt

Aquí tenim el memorial a Theodore Roosevelt. Aquesta illa, antigament anomenada Mason Island va ser triada a la dècada dels anys 30 com a lloc per honrar el president.

memorials als seus presidents

 
Fou ser president del país des del 1901 al 1909. Va ser peça clau en la construcció del canal de Panamà. Va rebre el Nobel de la pau i demostrar ser un gran defensor dels espais naturals, cosa que el porto a crear el servei forestal dels Estats Units. 

Crea 5 parcs naturals, a banda de multitud de reserves naturals. També destacar per la lluita contra el racisme. Un cop creuem el riu i tornem a ser a Washington Dc, si ens desviem a l'esquerra podrem veure l'edifici del Watergate. 

No és un memorial, evidentment, però el president Nixon ser recordat sempre per aquest cas.

Memorial a Lincoln

Si en comptes de girar a esquerra, ho fem a la dreta un cop creuat el riu, tot seguit ens trobarem amb el memorial a Lincoln. 

Potser el més famós de tothom. Lincoln només va ser president dels Estats Units durant 4 anys, fins que el 1865 va ser assassinat al teatre Ford per un actor, la primera idea del qual era segrestar-lo i canviar-lo per presoners confederats però sentint el discurs de la seva segona investidura, va decidir que millor era assassinar-lo. 

Va començar la guerra civil americana i va abolir l'esclavatge. El monument és realment espectacular i té unes magnífiques vistes del mall de Washington DC i el seu llac.

memorials als seus presidents


El següent memorial que trobarem és el de Franklin Delano Roosevelt.

Memorial Franklin Delano Roosvelt

Memorial dedicat a ell i a tota una època. Hi trobarem diferents escultures, entre elles la de la seva dona Eleanor Roosevelt i diferents escenes de l'època en què ell va governar el país. Franklin Delano Roosvelt va dirigir el país des del 1933 al 1945. Va agafar el país després de la crisi de la gran depressió del 29 i va morir durant el seu quart mandat amb la victòria total a l'Alemanya Nazi.

Memorial Thomas Jefferson

Si continuem el passeig ens trobarem amb el memorial Thomas Jefferson, pel meu gust el més bonic de tots, per l'edifici, per la localització i per les vistes.

memorials als seus presidents


Thomas Jefferson va ser el tercer president dels Estats Units d'Amèrica, després de John Adams, del 1801 al 1809, 

Va ser el principal autor de la Declaració d'Independència i és considerat un dels pares fundadors de la Nació. A banda de polític, va ser un gran home de la il·lustració va ser inventor, arquitecte, arqueòleg. Músic… a més va ser fundador de la universitat de Virgínia. 

Com a anècdota, quan Jf Kennedy va reunir a la casa blanca tots els guanyadors del premi Nobel el 1962, va dir; mai hi va haver tant de talent en aquesta casa excepte quan Thomas Jefferson sopava aquí. La seva cara apareix al bitllet de 2 Dòlars. 

El memorial va ser construït durant el mandat de Franklin Delano Roosevelt. D'estil neoclàssic. Just a la riba del Rio Potomac. I alineat amb l'obelisc de G. Washington i la Casa Blanca. 

El memorial acull una estàtua de Thomas Jefferson de 6 metres d'alçada i alguns gravats dels seus escrits. Així com la seva gran frase "He jurat davant de l'altar de Déu hostilitat eterna contra tota forma de tirania sobre la ment de l'home"

Memorial G. Washington

La següent visita i ultima d'aquest recorregut és el monument a G.Washington. Situat en un dels extrems de The Mall i davant de la Casa Blanca, l'obelisc és un dels monuments més famosos dels Estats Units i evidentment una visita obligada a la ciutat de Washington.

memorials als seus presidents

 

L'obelisc té 170 metres d'alçada, està fet de marbre i granit i va ser l'edifici més alt del món fins que es va construir la torre Eiffel de París. 

Es pot pujar a dalt, sortosament hi ha ascensor però també tens l'opció de les més de 800 escales fins a dalt. L´horari de visita és de 9 del matí a les 5 de la tarda. I ens cal reservar entrada o presentar-te a les 7 del matí i esperar que obrin les taquilles a les 8.30h. 

Això en temporada alta, jo el visiteu al novembre i ens dirigim al monument cap a les 10 del matí, després de veure per fora, la Casa Blanca i esmorzar, pensant que això seria com el metro, arribar i entrar i no. 

Però en no ser temporada alta vam tenir sort i ens van donar tiquets per a les quatre de la tarda. Però no us arrisqueu, marxar de Washington sense pujar a l'obelisc serà una cosa que us pesés tota la vida. És l´únic monument d´aquest recorregut que us faran pagar però només per despeses de manteniment. Jo crec recordar que pagueu 1 Dòlar i actualment el preu no va més enllà del Dòlar i mig.

George Washington va ser el primer president dels Estats Units de 1789 a 1797. Evidentment és un dels pares fundadors de la nació.

També va ser comandant en cap de les tropes de l'exèrcit Continental i va ser elegit president per unanimitat per la convenció de Filadèlfia. I fins aquí el nostre recorregut presidencial per Washington. Mes articles sobre EEUU aquí.  



   
                          






 


 

 



   


0 Comentaris