Nova York de cinema

No us ha passat mai estar en un lloc i que us soni molt i no saber de què? Una de les sensacions que tens a Nova York i als Estats Units en general és que molts llocs et sonen i no ho entens fins que caus, ah! Sii de la pel·lícula... 

O estar en un lloc i dir, aquest lloc és de pel·lícula! Doncs aquí ho podràs dir constantment.

La veritat és que Nova York és un autèntic plató de cinema i televisió. No és difícil caminar per la gran poma i trobar-te amb un rodatge o si parlem d'informatius de televisió, és constant trobar una càmera i un periodista fent una crònica.

estar en un lloc i que us soni molt

Per això últim punts clau són Times Square, Wall Street indubtablement i els darrers temps al voltant de la Trump Tower de 5th au. 

Si fes un resum de totes les pel·lícules rodades a Nova York no acabaria mai així que us expliqués els llocs amb què jo em vaig trobar o busqui expressament. 

Jo no sóc un mitòman del cinema però en veure't als Estats Units moltes vegades estas en escenaris cinematogràfics. 

Recordo com un amic em va fer sentir l'emoció de Rocky recorrent els carrers de Philadelphia en aquest article. O també vaig trepitjar escenaris de Marilyn Monroe a Niagara. O la gràcia que et fa en ser a casa i veure una pel·lícula i que surtin llocs que hi has estat. 

Una tarda, passejant per Brooklyn, amb l'amic que m'havia tornat boig veient els escenaris de Rocky a Philadelphia, vam acabar a Verrazano Bridge Scenic View, buscant la foto perfecta del pont de Verrazano. 

Després parem a descansar al parc perquè les cames ja no eren les nostres de tant caminar i a mi em va començar a sonar moltíssim el lloc.

FIEBRE DEL SABADO NOCHE

Estavem a una escena de Fiebre del Sábado Noche.

estar en un lloc i que us soni molt

Aleshores ens vam dir i si busquem la discoteca de la pel·lícula, oddyssey 2001? No ho feu, missió impossible, nosaltres arribem a la direcció on tothom dóna per bo que hi havia la discoteca. número 802 del CARRER 64, a unes 5 pomes de Sunset Park.

estar en un lloc i que us soni molt

En arribar hi havia com un terreny tancat i una benzinera al costat. Un dels treballadors de la benzinera no sabia ni que li parlàvem i l'altre més veterà ens va explicar que era el terreny que hi havia al costat.

Segons sembla el 1987 es va transformar en una discoteca gai, que es deia Spectrum i quan vam estar allà feia cap a 3 o 4 anys que l'havien enderrocat. 

Fa 3 o 4 anys, sobre el 2017 va sortir a subhasta la pista de ball de la icònica pel·lícula, el preu de sortida era de 80000$ i segons deien va arribar a un milió i mig de Dòlars.

Aquí deixem el tema, després de la decepció de la discoteca i seguim passejant per Brooklyn. Poc després ens trobem amb això


I ja estàvem amb el temita una altra vegada, ens recordava imatges dels barris de Brooklyn a la pel·lícula. I ja ens arremanguem i a buscar totes les localitzacions possibles. 

Així vam descobrir la ferreteria on treballava, que segons tot el que llegim encara funcionava però al seu lloc nosaltres trobem un saló de bellesa. Davant d'un Deli. 

La direcció si voleu era 7305 5th av Brooklyn. El que era casa seva sí que existeix encara però vaig perdre el disc dur amb 12000 fotos però la direcció és 79th Street, Bay Ridge, Brooklyn. 

L'estudi de ball està situat a 1301 W. 7th Street. Vam començar a buscar altres localitzacions de pel·lícules però els recorreguts van començar a convertir-se en molt llargs absurds i alguns decebedors, ja que no és que fóssim molt fans de segons quines pel·lícules.

STUDIO54

En aquest article ja expliqui com i perquè vaig aconseguir aquesta foto al Hall de Studio54. Situat al carrer 54 evidentment costat W i el número 254.

estar en un lloc i que us soni molt

Com ja explicava, actualment és un teatre però el Hall està idèntic de quan era la discoteca mes famosa i referent mundial de la música disco de l´època. 

Aquí es van començar a fer barreges amb la música, aquí van morir els punxa discos i van aparèixer els Disc Jockeys.

TENS UN E-MAIL

Aquí aconseguim veure la casa on vivia Meg Ryan a la pel·lícula, localitzada a 328 West 89th Street i Riverside Drive.

estar en un lloc i que us soni molt

El parc on es troben al final de la pel·lícula és Riverside Park. Si us ve de gust un cafè on ells van tenir una cita a cegues és el cafè de Lalo 201 W de la 83th

És un bon lloc per prendre alguna cosa, recomanat. La llibreria de la cantonada on treballava ella està localitzada a 106 W 69th Street.

GHOST

D'aquesta pel·lícula només podreu veure l'apartament on vivien, és al Soho, al 102 de Prince Street. Curiosament en aquella època no era una zona gaire recomanable per viure, però qui no se n'aniria a la fi del món amb Demi Moore? 

Fa poc es va posar a la venda l'apartament per només 10 milions de dòlars. Penseu que en totes aquestes localitzacions hi viu gent i caldria ser-hi respectuosos. 

I aquí vam decidir que ja estava bé de veure localitzacions de pel·lícules i que les altres ja ens les aniríem trobant pel camí, sinó que això s'estava convertint en una bogeria per a dos homes que són més de futbol que de cinema. 

A banda del tràfec que comportava veure localitzacions només de dalt a baix, vam estar llegint que a Nova York cada setmana es graven 50 pel·lícules només a part de les sèries i era missió impossible.

Altres localitzacions que solen visitar els turistes són;

Cazafantasmas – L'estació de bombers que en la pel·lícula era la seu dels  cazafantasmas 
Hook & Ladder 8 en 14 N Moore St
Los Vengadores - Gran Central Terminal, espai utilitzat en cents de pel·lícules tambe. Los hombres de Elliot Ness, Soy Leyenda o Con la muerte en los talones d´Alfred Hitchcock. 
Manhattan – el pont de Queensboro 
Solo en casa – en el Rockefeller center patinant o el Hotel Plaza en la 5th ave con Central Park 
BIG - A Big, vam poder veure ballar sobre un piano a terra l'actor Tom Hanks, ja que la botiga de joguines FAO Schwartz té una botiga al Rockefeller center amb una rèplica d'aquest piano esperant-te perquè demostris les teves habilitats.

estar en un lloc i que us soni molt


Una infinitat de pel·lícules completarien aquesta llista Taxi driver a Times Square, King Kong a l'Empire State, Gozzila al pont de Brooklyn. Lexington amb la 52st on Marilyn Monroe provava les sortides d'aire, Esmorzar amb Diamants a la botiga de Tiffany, evidentment també el parc de Flashing Meadows de Men In Black. Segur que trobeu la vostra pel·lícula pels carrers de Nova York. 

Mes articles sobre Nyc aquí. 
       
                         

   
                          






 


 

 
    

0 Comentaris