15e dia PHILADELPHIA (ROCKY)

Segon post del dia.
Fa uns mesos al taxi vaig portar uns clients que eren de Philadelphia,em varen preguntar per la paella..si era plat tipic de Barcelona,que a on la podien pendre bona?...etc. Despres d'informarlos va ser el meu torn de preguntar a ells.
-Quin es el menjar tipic de Philladelphia??
Es van quedar uns segons pensant,com sino ho volguesin dir. Despres tots al hora varen dir;the Philly!!!!!!!!!!!
-what's that?
Aixo es un entrepa de carn i formatge i es el mes tipic alla
-a on ho podem menjar?
-a Pat's o sino a geno's,pero millor a Pat's. A geno's si parles espanyol igual no et serveixen.
Avui a l'hora de sopar em anat a buscar un Phillys i evidentment a Pat's.
Durant el viatge a totes les ciutats haviem vist Phillys anunciats menys a Philadelphia. Ens em informat i aqui no es diuen aixi,es diuen cheese steak.
En Pat aquet es qui el va inventar,ell feia bocates de carn a tires per els seus clients fins que al voltant dels anys 30 l'hi va afegir el formatge i el va popularitzar,la fama va anar atrevesant estats fins que es va convertir en el bocata de Philadelphia.
El tal Geno's te el bar davant i es va voler apuntar el tanto i va començar a dir,que l'invent era seu. Pero res.
Al Pat's aquet a menjat gent de la talla de Bill Clinton,Lou Rawls o els mateixos Bee gees.
Doncs cap alla anem. El local es nomes per els que treballen alla i els clients seuen fora a unes cadires de ferro. Tu demanes per una finestra el bocata i per l altre les patates i la beguda.
Puntuacio del bocata,tot i el seu aspecte;un 10!!!!!!! La carn bonissima i el formatge desfet increible. Les patates pelades i tallades,res de congelades..bones bones. Tot plegat 11 Dolars!!!!! nomes.
S'ha de dir que al carrer estavem a menys de O graus pero s estava tant be...
Les cases del barri ens sonaven i no sabien de que,anem a demanar el cafe(el mes barat de la ciutat) i a terra ens trobem aixo.
Aquet es el barri dels Italians a Philadelphia i Rocky Balboa va correr per aquets carrers a la primera pelicula,va atrevasar el Italian Marketon a la peli l`hi donen una poma mentres corre.
I despres buscant buscant avia'm si trobavem la casa d' En Rocky pero es buscar una agulla aun paller. Totes son molt semblants al barri amb la mateixa entradaParts del recorregut com el port,ja els hem vist i el city Hall i com ens faltava el mes important,el museu d'art modern cap alla anem.
A la rotonda de davant imposible parar pero sigueixes a la dreta i giras la primera a la dreta puges amb cotxe fins a dalt de les escales.
Esta prohibit,pero de nit..guiris...i aixo es America apa ja hi som,les millors vistes de la ciutat i com no, Rocky!!
I les seves petjades gravades a les escales(te peu de nena) i abaix la seva estatua,despres d'aixo festa.

1 Comentaris

Rita ha dit…
Apa com heu xalat eh!!!!!!

Rockdriver!! hehehehehe