Qui soc


Hola soc en Xavi. Travel planner i Blogger des del 2005. He viatjat al llarg de molts països des que tenia una mica més d'un any, si a aquella edat ja estava visitant la Loire i Paris, encara que no recordo res. Durant la meva infància vaig visitar molts països, fins i tot algun de l'altre costat del teló d'acer, casat vaig seguir viatjant, per la feina també viatjava i ara jubilat, què faré?

Doncs sí, seguir viatjant i això us el que us explicaré en aquest bloc. La meva jubilació tenia que ser un viatge arreu del món sense data de retorn.

Però des de el 2020 que em van incapacitar per fer la meva feina, tot ha anat canviant quan menys t´ho esperes.

Primer l´ictus, després la pandèmia, mes endavant el trasllat a Castelló i ara un cop mes a variat una mica tot, quan estava a punt de marxar a viure viatjant.

De moment tot continuarà tenint com a base on visc i ja veurem si mes endavant es donen les circumstancies per marxar.

El que no faré es deixar de viatjar, no serà pas el que vaig estar planificant durant dos anys però no penso parar de moure´m.

En aquest bloc intentaré aportar-vos tota la informació possible i experiències que tingui als llocs que visiti, a veure si us ajuda a planificar la vostra jubilació sense haver de caure en els viatges de l'Inserso.

El viatge de la jubilació

La jubilació és un viatge? Sens dubte però per a cadascú és un viatge diferent, un viatge a fer tot allò que no vam poder fer a les nostres vides laborals, ja sigui buscar el descans i la tranquil·litat, viatjar, estudiar i aprendre coses noves i mil opcions més. Aquest bloc, només és el meu viatge de jubilació, adaptat a mi i no pretén res més que explicar la meva jubilació, en cap cas és càtedra per a ningú, si pot servir de base a planejar una altra jubilació semblant però que també serà única i de l'autor que la realitzi. El meu cas també és diferent per l'edat, a causa de problemes mèdics em van incapacitar per continuar fent la meva activitat laboral de tota la vida. I em vaig veure 13 anys abans d'hora jubilat, per sort o per desgràcia segons com es miri. El primer any, va ser recuperar-se fins on fos possible de la meva malaltia, el segon d'acceptació de la situació i planificant com seria la resta de la meva jubilació i ara al tercer any toca començar a executar allò que s'ha planejat. A la província de Castelló vaig trobar refugi per a les dues primeres fases d'aquesta jubilació prematura. Preus més acords a la meva nova situació i tranquil·litat, molta tranquil·litat, bona per a la meva recuperació. Travel planner i Blogger des del 2005 Que et jubilin és una alegria i els primers mesos és un plaer aixecar-se cada dia i no tenir res a fer. Després d'anys amb l'estrès laboral , s'agraeix molt però quan ja han passat els mesos aquests de la novetat i en el meu cas que ja em sentia millor això va començar a avorrir-me. Ara havia arribat a un punt que la situació era aixecar-se cada dia i esperar que es fes de nit per poder anar a dormir una altra vegada. De vegades em preguntava i si demà em moro com deu haver estat el meu últim dia? i la resposta cada dia m'agradava menys, en canvi si et diuen que demà et moriràs, l'últim dia segur que faries mil coses esgotant fins a l'últim moment. Des que tenia poc més d'un any he estat viatjant, la meva feina era fer viatges, també fora de la feina vaig viatjar molt, pràcticament tot Europa, EUA i algun país de Sud-Amèrica. Doncs ara amb temps, amb una paga (molt justa) havia d'executar la meva idea primera de jubilació, viatjar, viatjar clar a països amb el PIB més baix que Espanya perquè em doni mes de si la paga.

L'idea

La idea aquesta de viure en països amb el nivell econòmic una mica més baix que el d'Espanya. Ho vaig aprendre les dues vegades que vaig passar llargues temporades al Perú, el meu fill per aquell temps vivia i hi treballava allà. Travel planner i Blogger des del 2005 El sou que jo rebia des d'aquí, allà se'm multiplicava per 3,5. La gent d'allà, cobrava la mateixa quantitat que jo però en Soles, aleshores en cobrar a Euros podia gaudir d'un nivell de vida superior al que gaudia aquí a la meva terra. La idea, se'm va quedar gravada i va anar germinant fins a anar donant-li forma per a la meva jubilació, ho tenia tot tan planificat i tan visualitzat que al final es va produir abans d'hora, a veure si serà veritat allò del secret? I això és el que explicaré en aquest bloc, una altra manera de jubilar-se, la meva manera, la que millor s'adapta a mi, pels meus gustos i la meva situació.

Que veureu

Aquí trobareu informació de totes les destinacions on em deixi caure, així com preus, consells útils que pugui aprendre en el viatge, de cada lloc, on és millor menjar, que és millor fer o no fer, tot el que jo aprengui, intentaré que sigui d´ajuda per a altres.

El planificat

Us explicaria tot el que tenia planificat fer però ja no ve a cuento, ara al bloc, explicaré el que vagi fent i no el que volia fer perquè si no es "gafarà" també. Que no ho faci de moment, no vol dir que en qualsevol moment m´agafi un rampell, tanqui el pis i desaparegui durant anys, però tot es veurà.
 

0 Comentaris