Recorregut per el Midtown de Nova York 2ªpart

Comencem la segona part del recorregut per el Midtown.


Començarem molt a prop d'on varem acabar ahir.

Bryant Park

Si començarem aquí, en un parc que realment sents que ets a Nova York, al carrer 42 entre la sisena i la cinquena. 

L'atmosfera del lloc és especial i només és un parc però a mi  m´encanta, prendre'm el cafè a Fever-Tree Porch, la cafeteria que hi ha dins el parc, asseure'm en un banc i observar la gent anant de banda a banda. 

També és un bon lloc per acabar el dia i fer una cervesa.

recorregut per el Midtown


Aquest parc de 4 hectàrees, té la gespa envoltada de cadires i tauletes, on no hi ha gaires turistes però està força ple. 

Aquí si aneu a l'estiu podreu gaudir de cinema a la fresca i si hi sou a l'hivern, no us preocupeu, us posaran una enorme pista de gel perquè patineu. 

Aquest parc és perfecte per al nostre objectiu de conèixer la ciutat, és molt a prop de les principals atraccions com Empire State Building, Times Square… etc. Però en aquest parc ja tenim la nostra primera visita un cop acabem el cafè.

Biblioteca Pública de Nova York

Després de la biblioteca del congrés, és la segona més gran del país i la tercera del món.

recorregut per el Midtown


Un espai especial per documentar-se. Però no tan impactant com la del congrés, també té la curiositat d'haver estat plató de la pel·lícula Cazafantasmas.

Madison Square Graden

Abans de continuar el recorregut lògic i fàcil, baixarem fins al carrer 34 per a una visita interessant, el Madison Sq Graden. 

És un pavelló amb una capacitat per a gairebé 20.000 persones. La visita està inclosa a la targeta turística. 

Jo us he posat la visita aquí al principi però potser us ve de gust millor a la nit en acabar la ruta amb un concert, o un partit de Hoquei gel dels Rangers o veure un partit de la NBA amb els Nicks, o una vetllada de boxa…

recorregut per el Midtown


A quin més excitant espectacle, tot dependrà de la programació del Madison Sq Garden. En aquest link( https://www.msg.com/calendar?venues=KovZpZA7AAEA )podreu veure què fan i comprar entrades Si teniu la sort que us coincideixi amb algun concert no us ho perdeu. D´aquí tornarem a Bryant Park per continuar la nostra ruta.

Grand Central Terminal

A tan sols 6 minuts caminant de la biblioteca pel carrer 42 ens ficarem de ple en un altre plató de pel·lícules, Gran Central Station. En aquesta estació construïda el 1913 és una visita indispensable, tant el seu edifici per fora amb el rellotge de Tiffany com l'interior on els rellotges van 1 minut avançat perquè la gent espavili i no perdi el tren. 

És un espectacle pujar als balcons i veure l'enorme vestíbul de l'estació amb el tràfec de la gent amunt i avall.

recorregut per el Midtown

Una altra cosa en què us heu de fixar és el sostre pintat blau cel amb els símbols del zodíac, una mica desordenats, hi ha qui diu que ho van fer expressament encara que jo soc de la teoria que el pintor va tenir un mal dia. 

A la planta inferior tindreu tota mena de llocs per a restauració, des de marisc a hamburgueses. I si heu d'agafar un tren no us perdeu! Hi ha més de 40 andanes, jo ja em feia un embolic amb l'estació del meu poble amb dues vies… 

Coses imperdibles de l'estació Whispering Gallery o millor coneguda per a nosaltres com a galeria dels murmuris. 

A la planta baixa, davant del bar de marisc teniu com uns arcs que en teoria si tu xiuxiues en un costat de les arcades el teu acompanyant pot sentir-te a l'altre costat de l'arc. Ha de ser al costat oposat, jo quan ho vaig provar no ho vaig fer així i no vaig sentir res però creia que era per falta de cobertura, més tard vaig llegir la manera correcta de fer-ho. 

Potser heu de fer cua, poqueta, hi haurà més turistes provant-ho. A part, en aquesta estació teniu un club de tennis, si és el vostre esport proveu de veure si us deixen jugar. 

Venderbilt Tennis Club, un caprici del mecenes que construeixo l'estació. És prou exclusiu el club, no en va Park au aquesta darrere de l'estació.

Chrysler Building

Només sortir de l'estació a l'esquerra teniu un monstre d'edifici de vidre i el següent edifici, per a mi, el més bonic de tots els gratacels. És un dels emblemes de la ciutat sens dubte. Edifici fet a Art Decó té una alçada de 319 metres. La mala notícia és que no és visitable. També va ser plató de pel·lícules com King Kong.

Edificio Naciones unidas

Seguirem la nostra ruta sense deixar el carrer 42, direcció East River i en pocs minuts estarem davant d'un altre edifici que apareix a les notícies moltes vegades, l'edifici de les nacions unides. Actualment sembla que es pot visitar quan jo el vaig visitar no, només hi vaig poder entrar fins al vestíbul i la primera planta on hi ha exposicions de projectes que realitzen.

Roosevelt Tramway

De les nacions Unides encararem direcció nord fins al carrer 59 amb 2n au. Aquí trobarem el tramvia aeri que diuen ells, un telefèric. Aquest telefèric el preu del qual és el mateix que el del metro i podeu utilitzar la Metrocard, ens portarà en 4 minuts a Roosevelt Island. Eviteu hores puntes o anireu com sardines però val la pena la travessia.

recorregut per el Midtown


 L'illa de només 250 metres d'amplada, té 3 quilòmetres de llarg i val un passeig. Aquí disposareu d´unes magnífiques vistes de l´Skyline de Midtown i el pont de Queensboro des del parc que hi ha a la riba de west chanel.

Carnegie hall

Un cop a Manhattan, continuarem per la 60th Street fins al Carnegie Hall, el que a Europa és La Scala de Milà, el Liceu de Barcelona o el Covent Garden de Londres. 

Pel camí passarem en arribar a la Cinquena Ave per l'Apple Store i just davant d'aquest, hi ha l'Hotel Plaza de Nova York. 

En arribar a la 7a av, baixarem fins a la 57th Street i allà ho trobarem. La visita està inclosa a les targetes turístiques. Un temple per als amants de la música clàssica.

Studio 54

Hi ha amants d'altres tipus de música i no per no ser clàssica deixen de ser cultura. Si ets un amant de la música dels 80´s, ben a prop del Carnegie Hall tens el que va ser Studio 54

Actualment és un teatre i si no vas a veure una obra no hi podràs entrar. Jo als 80 era Dj i per a mi era una visita imprescindible, en entrar, un de seguretat de seguida va venir a fer-me fora, li vaig dir que només volia una foto, l´hi vaig explicar per què i em va dir que no, que estava prohibit. 

L´hi vaig insistir que venia de Barcelona expressament per a aquesta foto i em va dir; jo em dono la volta, tu fas la foto i quan acabi de fer-me la volta et foto fora, ok! Good man!

recorregut per el Midtown


Realment la gent als Estats Units és la millor sorpresa que us endureu. La imatge del país de ser el país més fort, a mi em feia creure que aquesta gent seria prepotent a més no poder i que vaaaa. 

La gent local si us veuen amb un mapa buscant alguna cosa, de seguida vindran a preguntar-te can I help you? 

A Nova York no tant perquè van amb molta pressa tots, sembla que s'acabi el món, però si hi interactues són un sol de gent. 

A Chicago, Philadelphia i la majoria de llocs estaran pendents de tu en tot moment perquè no et perdis. Recordo a Chicago tot un autobús pendent que em baixés a la parada correcta per anar a veure l'estàtua de Michael Jordan. A Boston no, és un altre nivell de gent i no són tan amables.

Radio City Hall

Seguim amb els amants de la música, ara torn pels amants dels music halls, aquí teniu el Radio City Hall. Ja situat al complex Rockefeller center, és el teatre més gran de la ciutat, té una capacitat per a gairebé 6000 persones i la visita és interessant i aquesta esta inclosa a les targetes turístiques.

recorregut per el Midtown


 En acabar la visita us podreu fer fotos amb les Rockettes, la companyia de dansa que actua des del 1932. Tranquils les noies les van canviant, no són les del 1932.

Rockefeller Center

Ja que estem al Rockefeller center, el que farem és pujar al top of the Rock. Un gran mirador, cap al nord veus Central Park i al sud Downtown, espectacular. 

Aquí al Rockefeller center ens podem estar un munt d'hores, no és només el mirador, és un complex comercial de 19 edificis, entre la 5a av i la sisena i els carrers 48 a 51. 

Ja parlarem en un altre article només del Rockefeller center però aquí al mateix edifici del mirador, teniu els estudis de la NBC, també visitables. 

Un cop a baix tenim la pista de patinatge o la plaça central del complex. Potser esteu de sort i  us coincideix no us perdeu l'arbre de Nadal. A dalt de la plaça, entrant des de la cinquena av teniu l'estàtua daurada de Prometheus. Una foto imprescindible si aneu a Nova York.



Un cop a de la plaça agafem cap a la 5a av teniu els Channel Gardens, acostumen a canviar-ne la decoració, per Nadal estan espectaculars. 

També ben a prop tenim el Moma o davant de l'església de Sant Patrici. Aquesta zona seria un gran lloc per acabar el dia. 

La primer part del recorregut la teniu aquíI mes articles de Nyc aquí. 


   
                          






 


 

 

0 Comentaris