El Loira, el país dels castells

ruta en cotxe pel Loira
Chambord


Avui us proposo una ruta en cotxe pel Loira. Viatjar al Loira, sens dubte, és transportar-se a un altre temps. Un temps de castells fantàstics, una època de reis i prínceps i en una regió molt important en la història de França fa uns segles.

Una regió molt agradable per passar uns dies a l'estiu sense la calor sofocant d'altres llocs i banyada per un riu de més de 1000 km que desemboca a l'Atlàntic.

Un lloc perfecte per viatjar amb nens.


No et juguis a viatjar sense assegurança, pensa que durant les vacances fem més activitats que en la nostra vida quotidiana. Jo sempre viatjo amb assegurances IATI, una gran opció en què no hauràs d'avançar diners davant de qualsevol imprevist. Amb aquest enllaç tens un 5% de descompte al teu proper assegurança de viatge.


Com arribar

Amb avió

Les opcions de vols econòmics són moltes i el normal és arribar a Tours. Però si penseu utilitzar aquesta opció, penseu que un cop allà haureu de llogar un cotxe per moure-us de castell a castell.

En tren

L'opció del tren té diverses formes d'arribar, si és en trens convencionals hauràs d'arribar a Bordeus i d'allà pujar a Tours.

Si la teva intenció és arribar en tren d'alta velocitat, haurà d'anar primer a París i d'allà, alta velocitat fins a Tours, quan jo vaig viatjar, l'alta velocitat només arribava fins a Vendôme.

En cotxe

L'opció més intel·ligent per evitar haver de llogar un cotxe allà, des d'aquí Castelló a Tours hi ha 11 hores de cotxe, calcula més o menys des del teu lloc de sortida.


Allotjament

Hotels

Les opcions d'hotels són molt àmplies en aquesta regió turística de França, a part de les seves prioritats a l'hora d'escollir un hotel que estigui centrat en la regió per moure's sense fer grans desplaçaments.

Càmpings

França sens dubte és un dels països més desenvolupats en el tema càmpings. A la regió trobaràs molts i l'avantatge de França és que hi ha càmpings municipals, que no tenen res a desmerèixer als privats, només que els gestionen els ajuntaments i són més barats.

En aquest viatge nosaltres vam anar en autocaravana i ens vam allotjar a Chaumont Sur Loire. Aquesta localitat té una àmplia oferta d'hotels també i és una localitat molt ben situada per visitar el Loira.


Què veure

Sense cap mena de dubte el que veurem en aquesta regió seran castells i a quin més bonic que l'altre.

La història dels castells de Loira es remunta a l'època medieval. Aquests castells es van construir inicialment com a fortificacions defensives, vigilant punts estratègics al llarg del riu Loira. Al llarg dels segles, van evolucionar de simples fortaleses a opulentes residències per a la reialesa i la noblesa.

Els primers castells de Loira eren predominantment de estil romànic, caracteritzats per robustes parets de pedra, finestres petites i torres robustes. El Château de Loches és un excel·lent exemple d'aquesta arquitectura romànica, que despren un aura de força i resistència.

Durant el període medieval posterior, l'estil gòtic va deixar la seva empremta en la vall del Loira. El castell de Saumur, amb les seves elegants agulles i arcs apuntats, exemplifica la gràcia i la sofisticació de l'arquitectura gòtica.

L'època del Renaixement va portar una onada de brillantor artística i arquitectònica a la regió. El castell de Chenonceau, que s'estén sobre el riu Cher, és una obra mestra d'aquest període, que mostra la barreja harmònica d'elements renascentistes i gòtics.

Chambord

Jo començaria la ruta en cotxe pel Loira amb el més famós i amb més història de tots els castells del Loira i també més al nord, per després anar tornant.

ruta en cotxe pel Loira
Chambord


Aquesta majestuosa construcció destaca per la seva arquitectura única, que combina elements renascentistes i gòtics. L'interior del castell està ricament decorat amb mobles i luxosos detalls.

El castell està envoltat per extensos parcs i jardins que ofereixen un paisatge impressionant i relaxant.

 Aquest castell va ser construït només com a pavelló de caça per Francisco I, qui va mantenir la seva residència a Blois. Tot i que, segons es diu, la caça era només una excusa per estar més a prop de la seva amant. 

El preu de l'entrada és de 16€, és el castell més gran de la vall del Loira. 

Blois

Després de passar un bon temps a Chambord, tornarem fent una parada a la ciutat de Blois. Des del Pont Gabriel podrem tenir una bonica panoràmica de la ciutat construïda sobre dues turons. 

La principal atracció a Blois és el seu castell, que es caracteritza per tenir dos estils de construcció, un més antic de l'època de Lluís XII i l'altre renaixentista de l'època de Francisco I.

En aquesta segona ala destaca la torre escala de Francisco I. 

ruta en cotxe pel Loira
Blois


El preu de l'entrada són 12€

Chaumont Sur Loire. 

A la tarda, després de dinar, podríem visitar, fent un passeig, el bonic castell de Chaumont sur Loire.

ruta en cotxe pel Loira


 Així com el castell d'Amboise, l'imponent castell de Chaumont es troba vigilant sobre l'ampli Loira. 

El preu de l'entrada és de 20€, si aneu fora de temporada us costarà 15€. 

Chenonceaux.

El segon dia del nostre recorregut el començarem anant a un dels castells més fotografiats de la Loira, Chenonceaux. 

Conegut com el castell de les dones, és una altra joia de la regió. Situat sobre el riu Cher, aquest castell és conegut pel seu elegant disseny i els seus jardins romàntics. 

ruta en cotxe pel Loira
Chanonceaux

Sens dubte, juntament amb Chambord, són els castells imperdibles de la regió. 

Una avinguda envoltada de plàtans us portarà al castell, construït sobre el mateix riu, creant unes espectaculars imatges per a la fotografia. 

ruta en cotxe pel Loira
Chanonceaux

A l'interior hi ha un interessant museu documentant l'època de l'esplendor de França.

 Amboise

La resta del segon dia la passarem a Amboise. 

Si anem amb nens, la primera visita serà mini-chateaux, un parc amb reproduccions dels castells de la Loira. 

Castell d'Amboise

Amboise és una ciutat molt agradable per passejar, caminant arribarem aviat al castell reial d'Amboise.

ruta en cotxe pel Loira
Amboise


Tot i les seves antigues destruccions, el castell d'Amboise segueix sent molt elegant. Era un dels llocs preferits dels reis de França.

El preu de l'entrada és de 14€

Clos-Lucé

El 1516, Francisco I va cridar al geni del Renaixement, Leonardo Da Vinci. I li va regalar aquesta casa de camp, on va seguir treballant fins al final de la seva vida. 

Aquí va dissenyar un sistema de canalització per al riu Loira i possiblement els plans de Chambord. 

En aquesta casa podreu veure el seu llit de mort i molts models creats amb els seus dissenys, al soterrani. Les mateixes maquetes les podreu veure reproduïdes a mida natural als jardins. 

El preu de l'entrada és de 17.50€

Viatjar amb Nens. La regió de la Loira és un destí ideal per a viatges amb nens. A part de gaudir dels castells, hi ha moltes activitats familiars per a tots els gustos. Podreu visitar el Zoològic de Beauval, un dels millors de França, o fer un agradable passeig en bicicleta pels paisatges pintorescos de la regió. Sens dubte, la vostra estada aquí serà una experiència enriquidora per a tota la família. 

El tercer dia

El tercer dia ens dirigirem als punts més allunyats de la nostra base a Chaumont Sur Loire.

 Chinon

El primer lloc on ens aturarem serà a Chinon, un lloc carregat d'història, tot i que el seu castell no estigui en les millors condicions. 

ruta en cotxe pel Loira
Chinon

Chinon. Aquesta localitat medieval sembla haver-se aturat en el temps amb les seves torres i voladissos en el mur, ressusciten èpoques llunyanes als nostres temps. 

Segons la llegenda, aquesta ciutat va veure morir Ricard Cor de Lleó. Sobre la ciutat es troba també la Vieux Logi on va morir Enric II.

 Joan d'Arc i Chinon. 

La història de Joan d'Arc va començar quan va viatjar a Chinon als 18 anys i va convèncer la cort de Santa Caterina que l'arcàngel Miquel i Santa Margarida li havien demanat que fos a l'auxili del rei de França. 

Tot i que la presència de Joan d'Arc al castell va ser breu, la rellevància del succeït va ser tal que segles després els gruixuts murs del recinte encara alberguen un museu dedicat a la verge d'Orleans.

Camí de Tours

La nostra següent parada, on passarem la tarda, serà Tours, tornant de Chinon, ens trobarem amb diferents castells, molt interessants i bonics com Azay-le-Rideau, Langeais i Villandry. 

La visita d'aquests castells dependrà de les ganes i els dies que encara tingueu per endavant. Tots van de camí a Tours. 

Tours

Aquesta antiga ciutat es menciona amb freqüència en la història. Aquí es va implantar el cristianisme al S.III a través de Sant Gatien. 

ruta en cotxe pel Loira
Tours

La visita estrella de la ciutat sens dubte alguna és la seva catedral, la Catedral de Sant Gatien, construïda a partir del 1170, a destacar les seves famoses torres de la façana. 

La part antiga de la ciutat ens oferirà una bonica tarda passejant pels seus carrers i observant els seus edificis. 

La nostra ruta la podem allargar tants dies com vulguem, a la Loira trobarem uns paisatges increïbles i una pau perfecta per desconnectar. A més, la podrem combinar amb escapades a París o amb el parc d'atraccions de Futurescope.









0 Comentaris