9e dia NEW YORK

Avui hem començat a veure tot el que ens va quedar de NYC.Pero ara per un ordre,fins ara ho feiem desordenat aprofitant una targeta que teniem per visitar NYC i els seus momuments.
Hem començat al ground Zero,el tren de Jersey ens deixa aqui,just a sota d'on hi havia les torres bessones.
D'aqui hem caminat cap a Battery Park,d'on ja varem agafar el vaixell cap a l'estatua i alla em començat amb el museu dels Indis Americans.
Despres pujant una mica Broadway street,et trobes el toro que simbolitza el poder economic.Aqui si vols una foto al costat del toro,el mes normal es que tinguis que enganxar a un Xino o Japo per el coll i fer-lo fora,son una plaga i van en manada i a cada lloc s'han de fer la foto amb el monument tots,no se perque ho fan si son tots iguals,amb una foto n'hi hauria prou per tots!!
Despres em baixat una miqueta i hem anat a una Taberna on en Washington es reunia amb els seus generals,a Broad st.
Pujant aquet carrer et trobes la Borsa de NYC,Wall Street,pero curiosament no esta a Wall St sino a Broad St.
Aqui a part de Japos hi han cameres de totes les Tvs del mon i policies amb ametralladores,complicat fer-se una foto aqui sol,ho facil es que surti molta mes gent per el mig.
Despres tornem a Broadway Av i aqui hem trobat l'edifici public mes antic de la ciutat.
Una esglesia que va servir durant el 11-S d' abituallament a tots els cossos que van ajudar en el rescat.
A aquesta esglsia tambe es va nomenar primer president dels EEUU a George Washington.
Pujant a munt em trobat un dels primers Gratecels el Wolworth Bldng,de 1913edifici fet fer per un botiguer que es va fer ric i al fer l'edifici al vestibul va fer posar un moral que diu Comerç i treball,jo hauria posat tambe i una mica de llet,quants botiguers penquen molt i no aconsegueixen aixo??
Desde la Borsa veniem sota una pluja que cada cop anava a mes i em entrat a una botiga d'electonica a fer algunes compres(entre elles mes Memory cards de 2gb a 6$,una memory per el pc 500gb per uns 75 eur...)
Al sortir encara plovia,i al city Hall,l'anorak ja no aguantava mes aigua,anavem ben xops.
Quan plou,a NYC,surten Xinos per tot arreu venent paraigues,i ha estat la millor compra del dia 2 paraigues 6$.
Ja amb paraigues ens em disposat a atrevesar el pont de Brooklyn,es molt mes guapo del que ens imaginavem,es del any 1875 i te una de les millors vistes de Manhattan.
Ara atrevesar-lo son uns 45m,mullan-te!!!
Despres del pont jo he començat a notar que el coll començava a perillar,estava a punt de pillar-la de veritat i com era hora de dinar em tirat cap a Chinatown a fer-ho.
A Chinatown,en 100m mai m'havien ofert tants rolex.5 rolex 25$!!!!!
El dinar(menjar a pes) ha anat be per poder seguir una mica mes,a la tarda em caminat per Soho,Tribeca..hem estat a pl.G.Washington,a Union Square..i pujant pujant em arribat al famos edifici Flatiron,guapissim.
A mes alla tenen unes cadires que m'he assegut i m'he quedat marevellat mirant l'edifici i agafant una mica mes de fred,ja em val.
Despres em arribat fins a veure com estava avui el Empire,haviam de quin color el tenien avui i cap el hotel.
Dema mes,ara torna a ploure,despres de respectarnos tota la tarda,Santtornemi.

4 Comentaris

FLANDERS ha dit…
si encara us sobra una mica de temps, perdeu unes horetes al vespre a greenwich village, per sota de Washington Square hi han uns locals molt interessants al carrer Mc Dougal (el Cafe Wha?)i a Bleecker street amb el carrer Thompson (The Red Lion)
Jordi ha dit…
El toro aquest de la foto no és com el símbol universal de les Espanyes!!

Home, jo em pensava que us deixarien tocar la campana d'abans de començar la sessió a Wall Street, com van fer el Laporta i els seus sequaços... La bandera americana que no falti!
... ha dit…
Vigileu, vigileu, que amb les fotos i pel què expliques fa pinta de fer molt fred i aquesta ciutat és d'extrems o molt fred o molta calor. Que no us podeu posar malalts que queda molt camí...

Una abraçada!!!!
ddriver ha dit…
Flanders
Gracies pero es que ja no tenim temps ni forces,diumenge marxem a Boston
Jordi
Al lloro!!que la campana no esta tant mal.
Desde l'once S aqui no es pot entrar
Nits
Gracies,pero no fa fred pero va ser la pluja que ens va enganxar en camisa i aixi he quedat jo,aquesta nit al Pier estavem nomes a 14ºC,esta be,no fa el fred que esperevem